Μέσω σεξουαλικής επαφής το πρώτο κρούσμα του ιού Ζίκα στις ΗΠΑ – Δύο κρούσματα στην Ιρλανδία

Το πρώτο κρούσμα του ιού Ζίκα που μεταδόθηκε εντός των ΗΠΑ καταγράφηκε στο Ντάλας του Τέξας, μετέδωσε απόψε το τοπικό παράρτημα του τηλεοπτικού δικτύου NBC.

Το NBC5 του Ντάλας / Φορτ Γουόρθ ανέφερε στον ιστότοπό του ότι στο κρούσμα στην κομητεία του Ντάλας ο ιός μεταδόθηκε μέσω σεξουαλικής επαφής.

Λίγο μετά αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας της περιοχής επιβεβαίωσαν το γεγονός προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν αναφορές στην περιοχή της κομητείας του Τέξας ότι ο ιός μεταδόθηκε από τσίμπημα κουνουπιού.

Οι υπηρεσίες Υγείας της κομητείας του Ντάλας επισήμαναν επίσης το γεγονός ότι ο ιός μεταδόθηκε μέσω της σεξουαλικής επαφής κι ότι το κρούσμα επιβεβαιώθηκε από τα Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών (CDC).

«Ο ασθενής μολύνθηκε από τον ιό αφού ήλθε σε σεξουαλική επαφή με μία γυναίκα που είχε νοσήσει κι είχε επιστρέψει από μια χώρα όπου έχουν καταγραφεί κρούσματα του ιού» διευκρινίζεται σε ένα δελτίο Τύπου.

Οι υγειονομικές αρχές του Ντάλας διεξήγαγαν την έρευνα σχετικά με το πως μεταδόθηκε ο ιός.

Έχουν αναρρώσει οι δύο ασθενείς που καταγράφηκαν στην Ιρλανδία

Τα πρώτα κρούσματα του ιού Ζίκα στην Ιρλανδία καταγράφηκαν σε δύο πρόσωπα που έχουν ιστορικό ταξιδιών σε μια χώρα που πλήττεται από την ασθένεια που μεταδίδεται από το δήγμα κουνουπιών, ανακοίνωσε σήμερα η Αρχή Υπηρεσιών Υγείας (Health Service Executive) της χώρας.

Τα δύο πρόσωπα αυτά, που δεν έχουν σχέση μεταξύ τους, ενώ κανένα από τα δύο δεν υπάρχει ενδεχόμενο να κυοφορήσει, είναι καλά στην υγεία τους και έχουν αναρρώσει πλήρως, ανέφερε η HSE σε ανακοίνωσή της.

«Ο εντοπισμός κρουσμάτων του Ζίκα στην Ιρλανδία δεν είναι απροσδόκητο γεγονός, καθώς πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν αναφέρει κρούσματα συνεπεία των ταξιδιών (υπηκόων τους) σε περιοχές που πλήττονται» από την επιδημία του ιού, ανέφερε ακόμη η Αρχή στην ανακοίνωση αυτή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ