Στο Κοσσυφοπέδιο οι Αφγανοί υπάλληλοι του ΝΑΤΟ που θα μεταφερθούν στο Η. Βασίλειο

Λονδίνο, Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν αναπτυχθεί στο Κοσσυφοπέδιο για να υποστηρίξουν την επεξεργασία και τη μετεγκατάσταση Αφγανών υπαλλήλων του ΝΑΤΟ.

Περίπου 150 Αφγανοί, πρώην υπάλληλοι του ΝΑΤΟ, μαζί με τις οικογένειες τους θα μεταφερθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά την απομάκρυνση τους από το Αφγανιστάν.

Το Η. Βασίλειο ως “ο κορυφαίος ευρωπαϊκός σύμμαχος του ΝΑΤΟ”, εκτελεί την επιχείρηση αυτή που αποτελεί μέρος της δέσμευσης του να υποστηρίξει τη μετεγκατάσταση ευάλωτων Αφγανών μέσω τρίτων χωρών.

Ο υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας δήλωσε:

Αυτή η ταχεία ανάπτυξη αποδεικνύει την ικανότητα και την ετοιμότητα του Ηνωμένου Βασιλείου να μετεγκαταστήσει  ευάλωτους Αφγανούς από όλο τον κόσμο.

Η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου παρείχε στο ΝΑΤΟ προσωρινή στέγαση για σημαντικό αριθμό πρώην συνεργατών του και των οικογενειών τους. Στο πλαίσιο μιας διακυβερνητικής προσπάθειας, οι δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου συνεργάζονται με το προσωπικό της Βρετανικής Πρεσβείας για να ολοκληρώσουν τον έλεγχο και την περαιτέρω επεξεργασία στο Κοσσυφοπέδιο πριν από την μετέπειτα μεταφορά τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος