Στο Ισραήλ μεταβαίνει ξανά ο Α. Μπλίνκεν για την παράταση της εκεχειρίας με τη Χαμάς – Μήνυμα υποστήριξης και προς την Ουκρανία

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ότι θα μεταβεί στο Ισραήλ κυρίως για να προσπαθήσει να παρατείνει την εκεχειρία ανάμεσα στη χώρα αυτή και τη Χαμάς. Αξίζει να σημειωθεί πως η επίσκεψή του σε σε Ισραήλ, Δυτική Όχθη και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είχε ανακοινωθεί το βράδυ της Δευτέρας.

«Επιθυμούμε να δούμε αυτή την παύση να παρατείνεται», δήλωσε ο Μπλίνκεν απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στο περιθώριο συνόδου του ΝΑΤΟ και υπογράμμισε ότι η εκεχειρία επέτρεψε την απελευθέρωση ομήρων που βρίσκονταν στα χέρια της Χαμάς και την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.

«Είναι ξεκάθαρα κάτι που εμείς θέλουμε. Πιστεύω πως είναι επίσης κάτι που θέλει το Ισραήλ», τόνισε.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συμβολή του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών θεωρείται κομβικής σημασίας, ενώ πριν από λίγες ημέρες περιόδευσε και πάλι στη Μέση Ανατολή.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επίσης στην ίδια συνέντευξη πως οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία και πως η Ουάσινγκτον επιδιώκει να υιοθετηθεί τις επόμενες εβδομάδες από το Κογκρέσο η επιπλέον χρηματοδότηση που έχει προβλέψει ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν για την Ουκρανία.

«Η απάντηση είναι σαφής, οφείλουμε να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία και θα το πράξουμε», υπογράμμισε προσθέτοντας πως όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ εξέφρασαν τη σταθερή υποστήριξή τους προς το Κίεβο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος