Στο έλεος της πύρινης λαίλαπας η έρημος Μοχάβι στις ΗΠΑ – Σε κίνδυνο η άγρια φύση

Ανυπολόγιστη είναι η πύρινη καταστροφή στην έρημο Μοχάβι στην Καλιφόρνια, σε μια περιοχή προστατευόμενη για τη βιοποικιλότητά της. Εκτός από τις χελώνες, τις αλεπούδες και τους λύγκες, στην περιοχή που έχει παραδοθεί στις φλόγες φύονται βραχύφυλλα γιούκα (Joshua trees) – ένα ιδιαίτερο είδος, χαρακτηριστικού της αμερικανικής Δύσης.

Δεκάδες βίντεο από τους πυροστρόβιλους κάνουν τον γύρο του διαδικτύου με τον κόσμο να προσπαθεί να ξεφύγει περνώντας πλάι από τα πύρινα μέτωπα.

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην έρημο Μοχάβι καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο το έργο των πυροσβεστών που μάχονται με επίγειες και εναέριες δυνάμεις την ώρα που χιλιάδες στρέμματα έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα αίτια της πυρκαγιάς, η οποία εκδηλώθηκε εν μέσω κύματος καύσωνα.

Στο έλεος της πύρινης λαίλαπας η έρημος Μοχάβι στις ΗΠΑ – Σε κίνδυνο η άγρια φύση
(Guardaparque R. Almendinger/ InciWeb /Reserva Nacional de Mojave del Servicio de Parques Nacionales vía AP)

Η περιοχή Μοχάβι ή Μοχάβε είναι μια μεγάλη έρημος στις νοτιοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες που καλύπτει μεγάλο μέρος της νότιας Καλιφόρνια, ορισμένα μέρη της κεντρικής Καλιφόρνια και τμήματα της Αριζόνα, της Νεβάδα και της Γιούτα. Πήρε το όνομά της από την ιθαγενή Αμερικανική φυλή Mohave, τα σύνορα της ερήμου Mojave ορίζονται χαλαρά από την παρουσία των Joshua Trees, που είναι ιθαγενές είδος της περιοχής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος