Στο εδώλιο ένας κατηγορούμενος για τη δολοφονία του θρυλικού ράπερ Τουπάκ πριν από 27 χρόνια

Ξεκινάει σήμερα στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ η πολύκροτη δίκη του Ντουέιν Κηθ Ντέιβις, του φερόμενου ως δολοφόνου του θρυλικού ράπερ Τουπάκ πριν από 27 χρόνια, ο οποίος συνελήφθη πριν από μερικές ημέρες, ενώ ήδη από το 1998 είχε παραδεχτεί ότι επέβαινε στο αυτοκίνητο απ’ όπου εκπυρσοκρότησε το πιστόλι που σκότωσε τον Τουπάκ.

Ο ράπερ είχε πέσει θύμα δολοφονίας στο Λας Βέγκας το 1996 όταν πυροβολήθηκε στο αυτοκίνητό του και στην πορεία αυτό το γεγονός αναδείχθηκε σταθμός για ολόκληρη τη χιπ χοπ κουλτούρα.

Η αστυνομία της πόλης ανακοίνωσε ότι κατηγορεί τον Ντουέιν, γνωστό ως Keefe D στο χώρο της μουσικής, ως τον εγκέφαλο πίσω από το βίαιο θάνατο του Τουπάκ και ως τον άνθρωπο που έδωσε το όπλο σε εκείνον που τελικά τον πυροβόλησε, χωρίς να του αποδίδεται ο ρόλος του φυσικού αυτουργού της δολοφονίας.

Όμως ο αδελφός του νεκρού καλλιτέχνη, Μοπρίμ Σακούρ, σε συνέντευξη που έδωσε στο ΤΜΖ όταν έγινε γνωστή η σύλληψη, δήλωσε ότι εξακολουθεί να είναι βαθιά ανικανοποίητος, αφού υπάρχουν και άλλα άτομα που είναι αναμεμειγμένα στη δολοφονία του αδελφού του.

Για τον Μοπρίμ, «η σύλληψη αυτή δεν κλείνει την υπόθεση και όλα τα τραύματα του παρελθόντος επιστρέφουν». Ζήτησε από την αστυνομία να εντείνει τις έρευνες για να εντοπίσει όσα άτομα πραγματικά εμπλέκονται, ενώ κατηγόρησε τις αρχές ότι αν το θύμα ήταν λευκός το έγκλημα θα είχε ήδη διαλευκανθεί.

Σε συνεντεύξεις του στο παρελθόν ο Ντέιβις είχε αναφέρει ότι υπήρχαν και άλλοι επιβαίνοντες μαζί του στο αυτοκίνητο, εντούτοις ποτέ δεν ξεκαθάρισε ποιος πάτησε τη σκανδάλη.

Πηγές: Sky News, TMZ  

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος