Στην αγορά αυτοκινούμενων πυροβόλων για την Ουκρανία, θα προχωρήσει εντός Μαρτίου η Γερμανία

«Αν όλα πάνε όπως προβλέπεται, οι συμβάσεις (...) θα έχουν υπογραφτεί ως το τέλος του επόμενου μήνα», δήλωσε ο υπουργός στο γερμανικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους δήλωσε χθες Κυριακή πως εννοεί να υπογράψει συμβάσεις για την αγορά αυτοκινούμενων πυροβόλων προς αντικατάσταση αυτών τα οποία στάλθηκαν εσπευσμένα πέρυσι στην Ουκρανία εντός Μαρτίου, μήνες νωρίτερα από ό,τι προβλεπόταν.

«Αν όλα πάνε όπως προβλέπεται, οι συμβάσεις (…) θα έχουν υπογραφτεί ως το τέλος του επόμενου μήνα», δήλωσε ο υπουργός στο γερμανικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Ο κ. Πιστόριους, που ανέλαβε τα καθήκοντά του τον περασμένο μήνα, δεν διευκρίνισε πόσα τέτοια συστήματα θα παραγγελθούν. Το 2022, ο γερμανικός στρατός παρέδωσε στον ουκρανικό 14 αυτοκινούμενα βαριά πυροβόλα που κατασκευάζει η Krauss-Maffei Wegmann.

Η προκάτοχος του κ. Πιστόριους σκόπευε να καταθέσει στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο προς έγκριση τη σύμβαση για την αγορά στα μέσα της χρονιάς.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος