Στη δημοπρασία βιβλία και αναμνηστικά του ντράμερ των Rolling Stones Charlie Watts

Μια συλλογή από βιβλία πρώτης έκδοσης και αναμνηστικά της τζαζ που ανήκαν στον αείμνηστο ντράμερ των Rolling Stones Charlie Watts θα βγει σε δημοπρασία τον Σεπτέμβριο.

Ο μουσικός, ο οποίος πέθανε τον Αύγουστο του 2021, είχε στην κατοχή του, όπως περιγράφει ο οίκος Christie’s, τις «σπανιότερες προσιτές εκδόσεις» βιβλίων διάσημων συγγραφέων όπως ο Τζορτζ Όργουελ, η Αγκάθα Κρίστι και ο Τζέιμς Τζόις, που αναμένεται να πωληθούν μεταξύ 800 και 300.000 λιρών (1.020 έως 383.000 δολάρια).

Θα προσφερθούν επίσης παρτιτούρες που ανήκουν στον Αμερικανό συνθέτη Ίρβινγκ Μπερλίν, καθώς και η σχολιασμένη έντυπη παρτιτούρα του Τζορτζ Γκέρσουιν για την όπερά του «Porgy and Bess» του 1935, η οποία προσδοκάτε να πωληθεί έως και 15.000 λίρες Αγγλίας (19.000 δολάρια).

Στη δημοπρασία βιβλία και αναμνηστικά του ντράμερ των Rolling Stones Charlie Watts

Επίσης περισσότερα από 500 αντικείμενα, μεταξύ των οποίων μια πρώτη έκδοση του βιβλίου «The Great Gatsby» με επιγραφές του συγγραφέα, Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ, θα προσφερθούν σε δημοπρασία στο Λονδίνο στις 28 Σεπτεμβρίου και σε ηλεκτρονική πώληση μεταξύ 15 και 29 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Christie’s.

«Ο Charlie Watts κατέχει μια μοναδική θέση στην ιστορία της μουσικής και ο οίκος Christie’s είναι υπερήφανος που αποτίνει φόρο τιμής στα εξαιρετικά επιτεύγματα και την πολύπλευρη κληρονομιά του. Ο Τσάρλι δημιούργησε τη συλλογή του από τη σύγχρονη λογοτεχνία και την τζαζ με πάθος, ευφυΐα και αφοσίωση και αυτή η δημοπρασία που αποτελείται από δύο μέρη γιορτάζει το διακεκριμένο συλλεκτικό του γούστο», ανέφεραν οι ειδικοί του οίκου Christie’s Benedict Winter και Mark Wiltshire σε μια δήλωση τύπου τη Δευτέρα.

Στη δημοπρασία βιβλία και αναμνηστικά του ντράμερ των Rolling Stones Charlie Watts

«Η συλλογή του με τα αναμνηστικά της τζαζ που ξεκίνησε στην εφηβεία του και δημιούργησε κατά τη διάρκεια των χρόνων του με τους Stones είναι πραγματικά εκπληκτική και αντικατοπτρίζει τη διαρκή αγάπη του για τη μουσική και τους μουσικούς που την δημιούργησαν», πρόσθεσε ο Green.

Στιγμιότυπα από τη συλλογή θα εκτεθούν στο Λος Άντζελες μεταξύ 25 και 29 Ιουλίου και στη Νέα Υόρκη μεταξύ 5 και 8 Σεπτεμβρίου, ενώ στο Λονδίνο θα πραγματοποιηθεί δημόσια έκθεση προπώλησης από τις 20 έως τις 27 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: CNN

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος