Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ψευδείς οι ρωσικοί ισχυρισμοί για ανάπτυξη χημικών και βιολογικών όπλων στην Ουκρανία

«Το Κρεμλίνο σκοπίμως διαδίδει ψέματα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ουκρανία συμμετέχουν σε δραστηριότητες χημικών και βιολογικών όπλων στην Ουκρανία. Είδαμε επίσης αξιωματούχους της Κίνας να επαναλαμβάνουν αυτές τις θεωρίες συνωμοσίας. Αυτή η ρωσική παραπληροφόρηση είναι εντελώς ανόητη και δεν είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία επινοεί τέτοιους ψευδείς ισχυρισμούς εναντίον άλλης χώρας. Επίσης, αυτοί οι ισχυρισμοί έχουν καταρριφθεί οριστικά και επανειλημμένα εδώ και πολλά χρόνια» επισήμανε, σε ανακοίνωσή του, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, τόνισε επίσης:

«Όπως έχουμε ξαναπεί, η Ρωσία επινοεί ψευδείς προφάσεις σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τις δικές της φρικτές ενέργειες στην Ουκρανία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν κατέχουν ούτε χρησιμοποιούν χημικά ή βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία, συμμορφώνονται πλήρως με τις υποχρεώσεις τους βάσει της Σύμβασης για τα Χημικά Όπλα και της Σύμβασης για τα Βιολογικά Όπλα και δεν αναπτύσσουν ούτε κατέχουν τέτοια όπλα οπουδήποτε. Είναι η Ρωσία που έχει ενεργά προγράμματα χημικών και βιολογικών όπλων και παραβιάζει τη Σύμβαση για τα Χημικά Όπλα και τη Σύμβαση για τα Βιολογικά Όπλα.

Η Ρωσία συνηθίζει να κατηγορεί τη Δύση για τα εγκλήματα που διαπράττει η ίδια. Αυτές οι τακτικές είναι ένα προφανές τέχνασμα από τη Ρωσία για να προσπαθήσει να δικαιολογήσει περαιτέρω προμελετημένες, απρόκλητες και αδικαιολόγητες επιθέσεις στην Ουκρανία».

Ανταπόκριση από την Ουάσιγκτον: Λένα Αργύρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος