«Στα σκαριά» νέα πρωτοβουλία Ερντογάν για συνομιλίες μεταξύ Πούτιν και Ζελένσκι – Προς παράταση η συμφωνία για τα σιτηρά

Array

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, φέρεται να ανακοίνωσε την πρόθεσή του να μεσολαβήσει για μια επικοινωνία μεταξύ του Βλαντίμιρ Πούτιν και του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όπως μετέδωσαν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία Αnadolu και Nexta.

Αυτή η νέα πρωτοβουλία του Ερντογάν έρχεται ως συνέχεια της προσπάθειας για διαμεσολάβηση της χώρας του μεταξύ των ηγετών της Ρωσίας και Ουκρανίας προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία καθώς και της ισχυροποίησης του προφίλ του στη διεθνή πολιτική σκηνή.

Ο Τούρκος πρόεδρος, σχολιάζοντας την εξαγωγή των ουκρανικών σιτηρών που επιτεύχθηκε χάρη στη διαμεσολάβηση του ιδίου, όπως μετέδωσε το Αnadolu, φέρεται να δήλωσε ότι η Ρωσία και η Ουκρανια είναι σε συζητήσεις για να παραταθεί η διακίνηση των αγροδιατροφικών προϊόντων και μετά την 19η Νοεμβρίου.

Όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο περισσότεροι από 8 εκατ. τόνους δημητριακών έχουν εξαχθεί από όταν άρχισε να υλοποιείται η συμφωνία. «Δεν είμαστε απελπισμένοι. Ευελπιστούμε να φέρουμε τους δύο ηγέτες κοντά», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Οι Τούρκοι προσφέρουν διαμεσολάβηση. Εάν πραγματοποιούνταν (ρωσο-ουκρανικές) επαφές, θα γίνονταν σε τουρκικό έδαφος», είχε δήλωσε σχετικά ο διπλωματικός σύμβουλος του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσακόφ μετά την πρόσφατη συνάντηση των Πούτιν και Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος έχει συναντηθεί με τον Πούτιν τρεις φορές τους τελευταίους τρεις μήνες και έχει τακτικές συνομιλίες με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι με θέμα την εύρεση κάποιας συμβιβαστικής λύσης που θα έβαζε τέλος στον πόλεμο που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου.

Πηγές: Anadolu, nexta

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος