Στα «λευκά» ο πλανήτης λόγω του χιονιά … και το διασκεδάζει – Φωτογραφίες και βίντεο στο διαδίκτυο

Σε ολόκληρο το βόρειο ημισφαίριο, πολλές είναι οι χώρες-πόλεις που καλύφθηκαν στα λευκά εξαιτίας του χιονιά. Από το Τέξας των ΗΠΑ ως την Αθήνα και από εκεί ως την Κωνσταντινούπολη ή αλλού, φωτογραφίες και βίντεο με κάτασπρα τοπία κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. Πρόκειται για υλικό που θυμίζει πώς -εκτός από επικίνδυνο- (όταν εξαιτίας του απειλούνται ζωές) το χιόνι μπορεί να είναι όμορφο και να προσφέρει στιγμές χαράς, σε ανθρώπους και όχι μόνο.

Τη δική της φωτογραφία από το χιονισμένο Σαν Αντόνιο, στο Τέξας, ανάρτησε στο Twitter η δημοσιογράφος Gloria Deleon.


Mια τετράποδη φίλη, η Ginger -ένας «σκύλος θεραπείας» ράτσας King Charles Spaniel που επίσης ζει στο Τέξας- μοιράστηκε διαδικτυακά τη χαρά που πήρε από μια βόλτα στα χιόνια.


Αλλά την ανεμελιά του χιονιού δεν την απολαμβάνουν μόνο άνθρωποι και ζώα στις ΗΠΑ. Στον ζωολογικό κήπο της Μόσχας, στη Ρωσία, μια αρκούδα πάντα (με το όνομα Dindin) φαίνεται παραπάνω από χαρούμενη, καθώς παίζει μέσα σ’ ένα ολόλευκο τοπίο.


Σε ένα παρόμοιο φόντο, όπου κυριάρχησε το χιόνι, οι κάτοικοι των πόλεων στην Ολλανδία προσπάθησαν φέτος να απολαύσουν τις δικές τους «άσπρες ημέρες», εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.


Φυσικά και άλλες χώρες-πόλεις του κόσμου, στις οποίες επικρατεί συνήθως θερμότερο κλίμα, προκάλεσαν φέτος έκπληξη μέσα από φωτογραφίες (ή βίντεο) που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο. Η Ελλάδα και η Αθήνα δεν αποτέλεσαν εξαίρεση.


Με λευκό πέπλο χιονιού «ντύθηκε» αυτόν τον χειμώνα και η Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα στους κατοίκους της πόλης και όχι μόνο.


Η ιστοσελίδα του BBC στο twitter για τον καιρό παρουσίασε όμορφες εικόνες.


Τα χιόνια σκεπάζουν αυτές τις ημέρες και τις χώρες της Μέσης Ανατολής. Η εφημερίδα The Jerousalem Post δημοσίευσε στο Twitter φωτογραφίες από την Ιερουσαλήμ.


Σε μια από αυτές, μια γυναίκα φαίνεται να ποζάρει δίπλα σε έναν χιονάνθρωπο, ο οποίος φοράει μάσκα προστασίας από την Covid-19.


Την Τετάρτη (17/2) περιοχές της Συρίας, της Ιορδανίας και του Λιβάνου καλύφθηκαν επίσης στα λευκά, λόγω του χιονιού. Στην πόλη Ταμπούκ της Σαουδικής Αραβίας, οι καμήλες υπέμεναν στωικά τη χιονόπτωση, όπως φαίνεται σε βίντεο που ανάρτησε στον λογαριασμό της στο Twitter η δημοσιογράφος Joyce Karam.


Φωτογραφία: Associated Press

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος