Στα 5,5 εκ. ευρώ πωλήθηκε σε δημοπρασία το απολίθωμα του μεγαλύτερου τρικεράτοπα στον κόσμο (video)

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου πωλήθηκε σε δημοπρασία του Παρισιού ο σκελετός του μεγαλύτερου τρικεράτοπα (Triceratops horridus) στον κόσμο, γνωστός και ως Big John, στο εκπληκτικό ποσό των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Ιταλική εταιρεία ZOIC srl, η οποία εξειδικεύεται σε ανακατασκευές παλαιοντολογικών ευρημάτων, αγόρασε τον Big John το 2020. Υπενθυμίζουμε πως τον Μάρτιο του 2021 ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Ιταλία, Κρίστιαν Μαυρής, είχε συνομιλήσει με τον υπεύθυνο της εταιρείας, τον γεωλόγο κ. Flavio Bacchia, για την πλήρη αναδόμηση του Big John, η οποία τότε ήταν ακόμη σε εξέλιξη.

Ο τρικεράτοπας βρέθηκε στο Hell Creek του Wyoming, μια αρχαία πλημμυρική πεδιάδα που επέτρεψε τη διατήρηση του σκελετού του μέχρι σήμερα, γνωστή στους παλαιοντολόγους για τα εντυπωσιακά ευρήματα που δώρισε στην επιστημονική κοινότητα, όπως τα δύο τρικεράτοπα Cliff του Μουσείου Επιστημών της Βοστώνης, και ο «ξάδερφός» του που βρίσκεται στο Εθνικό Μουσείο Επιστημών Gwacheon στη Νότια Κορέα.

Η τιμή εκκίνησης στη δημοπρασία ήταν 1,5 εκατομμύρια Ευρώ, και ενώ η ταυτότητα του αγοραστή δεν είναι γνωστή, γνωρίζουμε πως πρόκειται για έναν Αμερικανό ιδιώτη.

Παρακολουθήστε το βίντεο της δημοπρασίας εδώ:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος