Spiegel: Μέρος στρατηγικής οι δολοφονίες στη Μπούκα και όχι τυχαίες ενέργειες

Δημοσίευμα του «Spiegel» αποκαλύπτει ότι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών (BND) έχει στη διάθεσή της υποκλαπέντα μηνύματα του ρωσικού στρατού με νέες πληροφορίες για τις φρικαλεότητες στην ουκρανική πόλη Μπούκα. Στις υποκλαπείσες συνομιλίες γίνεται λόγος τους φόνους αμάχων, ενώ ορισμένες εξ αυτών αναφέρονται σε συγκεκριμένα πτώματα που φωτογραφήθηκαν στην πόλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel, οι ηχογραφήσεις του BND υποδηλώνουν ότι οι θηριωδίες δεν ήταν ούτε τυχαίες πράξεις ούτε ενέργειες μεμονωμένων στρατιωτών που έχασαν τον έλεγχο. Αντίθετα, το υλικό υποδηλώνει ότι η δολοφονία αμάχων αποτελεί μέρος των συνηθισμένων ενεργειών του ρωσικού στρατού, ενδεχομένως να είναι μέρος μιας στρατηγικής. Δηλαδή, τη διάδοση του φόβου και του τρόμου στον άμαχο πληθυσμό για να καμφθεί η αντίσταση.

Όπως αναφέρει το «Spiegel», τα ευρήματα του BND περιλαμβάνουν ραδιοφωνικά μηνύματα που ταιριάζουν με τις τοποθεσίες κατά μήκος του κεντρικού δρόμου που βρέθηκαν πτώματα. Σε σήμα ενός στρατιώτη περιγράφει σε κάποιον άλλον, ότι ότι αυτός και οι συνάδελφοί του πυροβόλησαν κάποιον με ποδήλατο. Μια φωτογραφία ενός πτώματος με το ποδήλατο έκανε τον γύρο του κόσμου. Σε άλλο ραδιοφωνικό μήνυμα, ένας άνδρας φέρεται να λέει: Οι στρατιώτες πρώτα ανακρίνονται και μετά πυροβολούνται.

Ένας ομαδικός τάφος και πολλά πτώματα βρέθηκαν σε κεντρικό δρόμο στην πόλη Μπούκα το Σαββατοκύριακο μετά την αποχώρηση του ρωσικού στρατού. Η ρωσική κυβέρνηση αρνείται κατηγορηματικά ότι οι ρωσικές δυνάμεις ήταν υπεύθυνες για αυτά τα εγκλήματα πολέμου και κάνει λόγο για ψεύτικες φωτογραφίες και βίντεο. Τα ευρήματα των υποκλοπών του BND θα μπορούσαν να ακυρώσουν τις διαψεύσεις της Μόσχας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος