SpaceX: Εξερράγη στην προσγείωση o πύραυλος του Έλον Μασκ (Video)

Ο πρωτότυπος πύραυλος του Starship της SpaceX εξερράγη και τυλίχθηκε σε μια «πύρινη σφαίρα» στην προσπάθεια προσγείωσης του για τη δοκιμαστική εκτόξευσή του.

Ο πύραυλος εξερράγη κατά την προσπάθεια προσγείωσης στις πυραυλικές εγκαταστάσεις της SpaceX στην Μπόκα Τσίκα του Τέξας, μετά από την δοκιμαστική εκτόξευσή του.

H στιγμή που ο αυτοκαθοδηγούμενος πύραυλος προσγειώθηκε με ταχύτητα, μετά από ελεγχόμενη κάθοδο, και χάθηκε μέσα σε μια πύρινη σφαίρα μεταδόθηκε live από την εταιρεία.

Παρά το άδοξο τέλος της δοκιμής που κράτησε περίπου 6,5 λεπτά, ο Έλον Μασκ δεν μπορούσε να συγκρατήσει τον ενθουσιασμό του.

«Άρη, σου ερχόμαστε» έγραψε στο Twitter ο δισεκατομμυριούχος.

Το Starship που καταστράφηκε ήταν ένα όχημα εκτόξευσης βαρέων φορτίων που περιλαμβάνει δεκαέξι ορόφους που αναπτύσσει η εταιρεία του Έλον Μασκ.

Στόχος είναι η μεταφορά ανθρώπων και φορτίου βάρους 100 τόνων σε μελλοντικές αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη. Η δοκιμαστική πτήση είχε ως στόχο να φτάσει ο πύραυλος σε υψόμετρο 12.500 μέτρων, με τη βοήθεια τριών προσφάτως ανεπτυγμένων κινητήρων Raptor της SpaceX.

Η εταιρεία δεν ανακοίνωσε εάν το Starship SN8 έφτασε όντως σε αυτό το ύψος. Αμέσως μετά την έκρηξη ο Μασκ διευκρίνσε ότι η πίεση στη δεξαμενή καυσίμων ήταν χαμηλή κατά την κάθοδο, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η ταχύτητα στην προσγείωση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η SpaceX συγκέντρωσε όλα τα δεδομένα που ήθελε από τη δοκιμή, καθώς η φάση της ανόδου στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Η πρώτη απόπειρα για τη δοκιμή του Starship έγινε την περασμένη Τρίτη, όμως ένα πρόβλημα με τους κινητήρες Raptor είχε ως αποτέλεσμα την αυτόματη ματαίωση, μόλις ένα δευτερόλεπτο πριν την εκτόξευση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος