Σούνακ – Η πρώτη ομιλία στους Τόρις: «Χρειαζόμαστε σταθερότητα και ενότητα»

Array

Ο νέος ηγέτης των Τόρις, Ρίσι Σούνακ έδωσε την πρώτη του ομιλία ως ηγέτης των Τόρις και ξεκίνησε επαινώντας και ευχαριστώντας την προκάτοχο του Λιζ Τρας. Στη συνέχεια, είπε ότι με ταπεινοφροσύνη αποδέχεται την υποστήριξη των συναδέλφων του και ότι είναι το μεγαλύτερο προνόμιο της ζωής του να «υπηρετεί το κόμμα που αγαπά».

Λονδίνο — Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

«Αντιμετωπίζουμε μια βαθιά οικονομική πρόκληση. Τώρα, χρειαζόμαστε σταθερότητα και ενότητα» είπε ο Ρίσι Σούνακ και πρόσθεσε, ότι η ύψιστη προτεραιότητα του είναι να ενώσει το κόμμα και τη χώρα.

Ειδικότερα, βασική προτεραιότητα της κυβέρνησής θα είναι η επίτευξη οικονομικής σταθερότητας και στη συνέχεια η υλοποίηση των δεσμεύσεων που ανέλαβε το κόμμα πριν από τις εκλογές του 2019, δήλωσε ο Ρίσι Σούνακ στην κοινοβουλευτική ομάδα των Συντηρητικών, σύμφωνα με τον βουλευτή Ίαν Ντάνκαν Σμιθ.

Ο Σούνακ υποσχέθηκε επίσης ότι στην κυβέρνησή του θα εκπροσωπηθούν «όλες οι πτέρυγες» του κόμματος, σύμφωνα με την εφημερίδα Sun. Όπως είπε, θα επικεντρωθεί «στην πολιτική και όχι στις προσωπικότητες», τονίζοντας ότι το κόμμα έχει μία ευκαιρία για να πετύχει τους στόχους του.

Ο Σούνακ έκανε έκκληση ενότητας και απέκλεισε το ενδεχόμενο προκήρυξης βουλευτικών εκλογών.

Η απερχόμενη πρωθυπουργός Λιζ Τρας συνεχάρη τον Σούνακ για την εκλογή του στην ηγεσία των Συντηρητικών και εξέφρασε «την πλήρη στήριξή της» στο πρόσωπό του, με ανάρτησή της στο Twitter.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος