Σολτς: Η Ελλάδα στη σωστή τροχιά ανάκαμψης και ανάπτυξης

Θετικά σχόλια για τις προσπάθειες της Ελλάδας για οικονομική ανάκαμψη και ανάπτυξη έκανε ο νέος καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, απαντώντας σε ερώτηση της ανταποκρίτριας της ΕΡΤ Ειρήνης Ζαρκαδούλα, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στις Βρυξέλλες την Παρασκευή.

Ο Όλαφ Σολτς σημείωσε ότι «όπως γνωρίζετε, έχουμε εργαστεί πολύ σκληρά για να συνεργαστούμε με την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Το ίδιο ίσχυε και όταν ήμουν υπουργός Οικονομικών. Ο κόσμος στην Ελλάδα έχει καταλάβει ότι αυτό πήγαινε πραγματικά καλά. Τώρα στην Ελλάδα τα πράγματα προχωρούν στη σωστή τροχιά ανάκαμψης και ανάπτυξης και αυτό είναι κάτι που εκτιμώ πολύ».

Ο κ. Σολτς πρόσθεσε ότι την ίδια άποψη με αυτόν έχει και ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Κρίστιαν Λίντνερ.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες ο κ. Λίντνερ εξήρε τις επιτυχίες της ελληνικής μεταρρυθμιστικής πολιτικής και την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Ο Γερμανός καγκελάριος έκανε λόγο για ένα θετικό μήνυμα για τη χώρα μας, τονίζοντας ότι «και ο υπουργός Οικονομικών και σε αυτή την περίπτωση όλη η κυβέρνηση εκτιμά πολύ την πρόοδο στην Ελλάδα».

Αναφερόμενος στην πανδημία, ο Όλαφ Σολτς υπογράμμισε ότι όλες οι χώρες -μέλη έχουν κατανοήσει τη χρησιμότητα και τις ευκαιρίες που δίνει το Ταμείο Ανάκαμψης.

Τόνισε, επίσης, ότι η Ευρώπη πρέπει να είναι ενωμένη στη μάχη κατά της Covid-19 και ότι «πρέπει να δημιουργήσουμε μια ισχυρή και κυρίαρχη Ευρωπαϊκή Ένωση».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος