Λίντνερ: «Η Γερμανία να γίνει παρoμοίως φιλόδοξη, όπως η Ελλάδα»

Τις επιτυχίες της ελληνικής μεταρρυθμιστικής πολιτικής και την πορεία επιτυχίας της ελληνικής οικονομίας εξήρε ο μελλοντικός υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Κρίστιαν Λίντνερ (FDP). Απαντώντας σε ερώτηση της ΕΡΤ, ο Λίντνερ χρησιμοποίησε τις επιτυχίες της μεταρρυθμιστικής πολιτικής της ελληνικής κυβέρνησης ως παράδειγμα προς μίμηση ακόμη και για τη Γερμανία. Σημείωσε ότι θέλει να συνεχίσει στην Αθήνα τις συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό και τον Έλληνα ομόλογό του σε εποικοδομητικό και συναινετικό κλίμα.

Στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον μελλοντικό καγκελάριο Όλαφ Σολτς και τον «πράσινο» αντικαγκελάριο Ρόμπερτ Χάμπεκ, με αφορμή την επίσημη υπογραφή της κυβερνητικής συμφωνίας του τρικομματικού κυβερνητικού συνασπισμού, η ΕΡΤ επισήμανε στον φιλελεύθερο υπουργό Οικονομικών ότι «σε πολλές χώρες κυρίως του ευρωπαϊκού Νότου επικρατεί μεγάλη ανησυχία, ότι η Γερμανία με εσάς ως υπουργό Οικονομικών θα επιστρέψει στην πολιτική λιτότητας της προηγούμενης δεκαετίας και θα τροχοπεδήσει την απαραίτητη μεταρρύθμιση του συμφώνου Σταθερότητας. Είναι δικαιολογημένες αυτές οι ανησυχίες των ευρωπαίων εταίρων; Και τι θα κάνετε για να τις διασκεδάσετε»;

Η απάντηση του Κρίστιαν Λίντνερ προέδρου των Φιλελευθέρων και μελλοντικού υπουργού Οικονομικών ήταν: «Η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας θα εστιάσει στην σταθερότητα στην Ευρώπη και ταυτόχρονα θα καταστήσει εφικτή την απελευθέρωση επενδύσεων για την ανταγωνιστικότητα. Για μας είναι επ΄αυτού ένα σημείο προσανατολισμού η εντυπωσιακή και επιτυχής πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης. Το τελευταίο διάστημα κατέστη δυνατό με πολύ εντυπωσιακά μεταρρυθμιστικά βήματα να τεθεί η ελληνική οικονομία σε μία νέα πορεία επιτυχίας.

Αυτό από την άλλη πλευρά σημαίνει ότι ακόμα και η Γερμανία πρέπει έχει την αξίωση να γίνει παρομοίως φιλόδοξη, όπως είναι η ελληνική εσωτερική πολιτική. Υπό την έννοια αυτήν, χαίρομαι για τις επόμενες ευκαιρίες να συνεχίσουμε στην Αθήνα τις συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό και τον ομόλογό μου που είχαμε και στο παρελθόν σε καλό και συναινετικό κλίμα».

Ανταπόκριση από Βερολίνο Γιώργος Παππάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος