Σοκαρισμένοι οι κάτοικοι του Πεκίνου: «Βροχή από σκουλήκια» πέφτει από τον ουρανό

Τις τελευταίες ημέρες, πλάνα έχουν γίνει viral στα κοινωνικά δίκτια που δείχνουν μια «βροχή από σκουλήκια» στους δρόμους της πρωτεύουσας, με τα γλοιώδη ζώα να καλύπτουν αυτοκίνητα

Το El Heraldo ανέφερε ότι οι κάτοικοι του Πεκίνου συμβουλεύτηκαν να μετακινούνται στουςδρόμους μόνο με ομπρέλες.

Σε πλάνα ειδήσεων, οι κάτοικοι φαίνονται να κάνουν τις καθημερινές τους δουλειές με ομπρέλες ανοιχτές για να μην δεχθούν από τα σκουλήκια που πέφτουν.

Και ενώ οι κινεζικές αρχές δεν έχουν ακόμη ανακαλύψει τον λόγο πίσω από αυτό το παράξενο φαινόμενο, θεωρίες έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στο διαδίκτυο.

Κάποιοι πιθανολογούν ότι θα μπορούσαν να είναι τα λουλούδια της λεύκας, ενός πολύ δημοφιλούς δέντρου στην περιοχή που είναι γεμάτο σπόρους και, όταν πέφτουν τα λουλούδια, συχνά μοιάζουν με κάμπιες. Όμως, τα έντομα φαίνεται να κινούνται στις εικόνες που καταγράφηκαν από τα βίντεο.

Το επιστημονικό περιοδικό Mother Nature Network πάντως προκρίνει ένα πιο ρεαλιστικό σενάριο ότι τα σκουλήκια άρχισαν να πέφτουν αφού παρασύρθηκαν από ισχυρούς ανέμους, καθώς ανάλογα έχουν συμβεί ξανά μετά από μια καταιγίδα.

Διαβάστε επίσης Ενίοτε στη βόρεια Αυστραλία βρέχει και ψάρια

Εξηγήσεις του φαινομένου

Ορισμένοι άνθρωποι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνδέουν το γεγονός αυτό με την ονομασία «Πανσέληνος του Σκουληκιού». Αυτό το αστρονομικό φαινόμενο θα μπορούσε να παρατηρηθεί την Τρίτη 7 Μαρτίου και συμπίπτει με την τελευταία πανσέληνο του χειμώνα στην Κίνα.

Η ονομασία «Σελήνη των σκουληκιών» προέρχεται από τη Βόρεια και Ανατολική Αμερική… Για πολλούς αιώνες οι άνθρωποι βάφτιζαν την πανσέληνο με διαφορετικά ονόματα, ανάλογα με τον μήνα στον οποίο συνέβαινε. Για παράδειγμα, η πανσέληνος του λύκου εμφανίζεται τον Ιανουάριο, το φεγγάρι του χιονιού τον Φεβρουάριο και η ροζ πανσέληνος τον Απρίλιο κ.λπ. Το φεγγάρι είναι το σκουλήκι του Μαρτίου, επειδή, σύμφωνα με την παράδοση, το έντομο αυτό άρχισε να εμφανίζεται στο έδαφος στο τέλος του χειμώνα.

Διαβάστε επίσης Τι είναι η «βροχή ζώων» και γιατί συμβαίνει

Ένα μετεωρολογικό φαινόμενο, η πιο πιθανή θεωρία

Στην πραγματικότητα, αυτή είναι η εποχή που οι βροχές και οι καταιγίδες είναι συνήθως πολύ συχνές στην επαρχία, οπότε δεν είναι τόσο περίεργο που συνέβη αυτό το γεγονός.

Πηγές: nationworldnews.com, vecer.mk

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος