Σιρίν Αμπού Άκλεχ: Σκηνές χάους στην κηδεία της Παλαιστίνιας δημοσιογράφου

Σκηνές χάους και ντροπής εκτυλίχθηκαν στην κηδεία της Παλαιστίνιας δημοσιογράφου Σιρίν Αμπού Άκλεχ, που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ισραηλινής στρατιωτικής επιδρομής στην πόλη Τζενίν στη Δυτική Όχθη την Τετάρτη.

Η κηδεία της 51χρονης τελέστηκε σε εκκλησία της Ιερουσαλήμ, της πόλης στην οποία μεγάλωσε. Συγκρούσεις ξέσπασαν κατά την έξοδο του φερέτρου από το νοσοκομείο όταν η ισραηλινή αστυνομία διέλυσε το πλήθος που κρατούσε παλαιστινιακές σημαίες, ενώ ακολούθησαν και συλλήψεις.

Στη διάρκεια της τελετής στη Ραμάλα ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε ότι θεωρεί τις ισραηλινές αρχές «πλήρως υπεύθυνες» για τον θάνατο της Σιρίν, αρνούμενος μια κοινή έρευνα με το Ισραήλ.

Ο θάνατος της Σιρίν Αμπού Άκλεχ προκάλεσε κύμα θλίψης και οργής στα παλαιστινιακά εδάφη, στον αραβικό κόσμο, όπου πολίτες παρακολουθούσαν επί χρόνια τα ρεπορτάζ της, αλλά και στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Το πορτρέτο της δημοσιογράφου, της έβδομης που σκοτώνεται στα παλαιστινιακά εδάφη από το 2018 σύμφωνα με τους Δημοσιογράφους χωρίς Σύνορα (RSF), κρατούσαν διαδηλωτές που βγήκαν στους δρόμους στην Τουρκία, το Σουδάν και τον Λίβανο, ενώ προβλήθηκε και σε ένα κτίριο στη Ντόχα.

Πολλές αυθόρμητες διαδηλώσεις έχουν πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη στα παλαιστινιακά εδάφη για να διαμαρτυρηθούν για τον θάνατό της. Στη Λωρίδα της Γάζας καλλιτέχνες έφτιαξαν το όνομά της με άμμο και ζωγράφισαν τοιχογραφία προς τιμή της, ενώ στο σημείο όπου σκοτώθηκε στη Τζενίν παιδιά άφησαν λουλούδια.

Στη στέγη ενός σπιτιού στην κεντρική πλατεία της Ραμάλας τοποθετήθηκε ένα τεράστιο πορτρέτο της δημοσιογράφου μαζί με το μήνυμα: «Αντίο Σιρίν, αντίο φωνή της Παλαιστίνης».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος