Σιρίν Αμπού Άκλεχ: Χιλιάδες απέτισαν ύστατο φόρο τιμής στην Παλαιστίνια δημοσιογράφο

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι απέτισαν ύστατο φόρο τιμής στην Παλαιστίνια δημοσιογράφο Σιρίν Αμπού Άκλεχ που σκοτώθηκε από σφαίρα στη διάρκεια ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Παλαιστίνιοι αντιπρόσωποι, ξένοι διπλωμάτες και πλήθος Παλαιστινίων συμμετείχαν στην επίσημη τελετή στη Ραμάλα, την έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής στη Δυτική Όχθη, όπου μεταφέρθηκε το φέρετρο, καλυμμένο με την παλαιστινιακή σημαία.

Η Παλαιστινιακή Αρχή υπό την προεδρία του Μαχμούντ Αμπάς απέρριψε τις εκκλήσεις για μια κοινή έρευνα με το Ισραήλ για το θάνατο της δημοσιογράφου του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera, η οποία δέχτηκε χθες σφαίρα στο κεφάλι στην Τζενίν, παλαιστινιακό έδαφος που κατέχει εδώ και πάνω από 50 χρόνια το Ισραήλ.

Σιρίν Αμπού Άκλεχ: Χιλιάδες απέτισαν ύστατο φόρο τιμής στην Παλαιστίνια δημοσιογράφο
Το Αλ Τζαζίρα, όπως και η Παλαιστινιακή Αρχή και η ομάδα των αραβικών χωρών στον ΟΗΕ κατηγόρησαν τον ισραηλινό στρατό ενώ το Ισραήλ, αρχικά μίλησε για παλαιστινιακές ευθύνες ενώ στη συνέχεια δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η σφαίρα να προήλθε από τους στρατιώτες του.

«Θεωρούμε τις ισραηλινές αρχές κατοχής πλήρως υπεύθυνες για το θάνατό της», δήλωσε ο Αμπάς στη διάρκεια της τελετής και εξήγησε την άρνησή του για μια κοινή έρευνα επικαλούμενος το γεγονός ότι «οι ισραηλινές αρχές διέπραξαν αυτό το έγκλημα και δεν τις εμπιστευόμαστε». Ο ίδιος δήλωσε πως θέλει να προσφύγει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Η κηδεία της 51χρονης Σιρίν Αμπού Άκλεχ, Χριστιανής Παλαιστίνιας που είχε επίσης την αμερικανική υπηκοότητα, πρόκειται να πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή, σε εκκλησία της Ιερουσαλήμ, της πόλης στην οποία μεγάλωσε.

Σιρίν Αμπού Άκλεχ: Χιλιάδες απέτισαν ύστατο φόρο τιμής στην Παλαιστίνια δημοσιογράφο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες  «καταδίκασαν κατηγορηματικά το φόνο της αμερικανίδας δημοσιογράφου Σιρίν Αμπού Άκλεχ» και ζήτησαν να πραγματοποιηθεί «διαφανής» έρευνα, κατά προτίμηση από κοινού από τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους. Ο ΟΗΕ και η Ευρωπαϊκή Ένωση απηύθυναν έκκληση για «ανεξάρτητη» έρευνα.

Η ομάδα των αραβικών χωρών στον ΟΗΕ ζήτησαν να διεξαχθεί «διεθνής ανεξάρτητη έρευνα» γι’ «αυτή την εγκληματική πράξη των ισραηλινών αρχών κατοχής».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος