Συναρπάζουν τα βίντεο διάσωσης φάλαινας και γιγαντιαίου καλαμαριού (vid)

To μεγάλο ασπόνδυλο έχασε τον προσανατολισμό του πριν από μια εβδομάδα και κατέληξε αξιοθέατο, στο λιμάνι Τογιάμα της βορειοδυτικής Ιαπωνίας. Τελικά, ο έμπειρος δύτης Ακινόμπου Κιμούρα, βοήθησε , με πολύωρη προσπάθεια το καλαμάρι μήκους τεσσάρων μέτρων, να επαναπροσανατολιστεί και να κατευθυνθεί προς τα ανοιχτά.

Ο δύτης δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Asahi ότι δυσκολεύτηκε καθώς το τεράστιο καλαμάρι «τυλίχθηκε γύρω από το σώμα του και γραπώθηκε από το χέρι του».

«Ήταν απίστευτα όμορφο, το σώμα του ήταν λαμπερό κόκκινο», δήλωσε υπέθυνος ενυδρείου, που απαθανάτισε με υποβρύχιο φακό το καλαμάρι.

Τεράστια καλαμάρια αιχμαλωτίζονται συχνά στα δίκτυα των ψαράδων στην Ιαπωνία, όμως είναι πολύ σπάνιο να μπορέσει κανείς να τα παρατηρήσει ζωντανά.

Το είδος αυτό, το Architeuthis Dux, παραμένει για τους επιστήμονες ένα μυστηριώδες πλάσμα που ζει σε βαθιά νερά, ενώ το μήκος του φτάνει εως και τα 10 μέτρα.

Καλή τύχη είχε στην ατυχία της και η γαλάζια φάλαινα μήκους 20 μέτρων που ξεβράστηκε πολύ κοντά στην ακτή του λιμανιού της Ικουίκουε στη Χιλή. Δεκάδες ψαράδες και κάτοικοι κατάφεραν να την τυλίξουν σε δυνατό δίχτυ και με τη βοήθεια των αλιευτικών σκαφών να τη σύρουν στα βαθιά ώστε να συνεχίσει το ταξίδι της στον ωκεανό.

Βίντεο της χρονιάς, χαρακτηρίζουν πάντως, εκατοντάδες χρήστες του Διαδικτύου τα στιγμιότυπα που εκτυλίσσονται σε πάρκο της ρωσικής Απω Ανατολής, ανάμεσα σε μία σιβηριανή τίγρη και μία κατσίκα.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/ Ρεπορτάζ: Χριστίνα Ποπόρου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος