«Σήμα κινδύνου» ΟΑΣΕ για την εμπορία ανθρώπων εν μέσω Ρωσοουκρανικής κρίσης: Στο 600% η αύξηση των σχετικών αναζητήσεων στο Google

Array

Κατακόρυφα έχει αυξηθεί παγκοσμίως η αναζήτηση στο διαδίκτυο των όρων «Ουκρανές “συνοδοί” (escorts)», «πορνό με Ουκρανούς πρόσφυγες», «βιασμός Ουκρανών», έκανε γνωστό ο Ειδικός Αντιπρόσωπος και Συντονιστής για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων, στο πλαίσιο των εργασιών της αρμόδιας ομάδας του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Τα σχετικά στοιχεία κάνουν λόγο για αύξηση των εν λόγω αναζητήσεων, της τάξης του 200-600% από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Σημειώνεται ότι οι αναφορές δόθηκαν με τη συγκέντρωση για πρώτη φορά δεδομένων σε πραγματικό χρόνο. Εκτιμάται ότι καταδεικνύουν τη συμπεριφορά των ανδρών ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης, κάτι εξόχως ανησυχητικό.

Στην ίδια αναφορά σημειώνεται ότι η ζήτηση μοιραία θα χρησιμεύσει ως ισχυρό κίνητρο για τους διακινητές, στο να στρατολογούν και να εκμεταλλεύονται ολοένα και περισσότερες Ουκρανές γυναίκες εφεξής.

Στο πλαίσιο της πρόληψης, έχουν δρομολογηθεί περισσότερες διαδικτυακές μυστικές επιχειρήσεις από τις αρμόδιες κατά τόπους εθνικές αρχές.

Οι επιχειρήσεις θα μπορούσαν να στοχεύουν άτομα που επιθυμούν να αγοράσουν υπηρεσίες σεξ από ανήλικους, να στρατολογούν ευάλωτα άτομα για εμπορία ανθρώπων, είτε / και και να βλάψουν ενήλικες.

Να σημειωθεί ότι, προς την ίδια κατεύθυνση, και μια σειρά από ΜΚΟ έχουν αναπτύξει λογισμικό ανάλυσης δεδομένων που μπορεί να υποστηρίξει την ταυτοποίηση
των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων, μέσα από πλατφόρμες διάθεσης υπηρεσιών σεξ και υπηρεσιών «συνοδείας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος