Σιγκαπούρη: Κλείνουν τα σχολεία για προστασία των παιδιών από παραλλαγμένα στελέχη του κορονοϊού

Παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορονοϊού, ιδίως αυτό το οποίο αρχικά τακτοποιήθηκε στην Ινδία, μολύνουν περισσότερα παιδιά προειδοποιεί η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης και προχωρεί στο κλείσιμο των περισσότερων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στην πόλη-κράτος. Παράλληλα η κυβέρνηση καταρτίζει σχεδιασμούς για την ανοσοποίηση των ανηλίκων.

Πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια σχολεία και κάποια κολέγια θα παραδίδουν μαθήματα αποκλειστικά με τηλεκπαίδευση από μεθαύριο Τετάρτη ως το τέλος της σχολικής χρονιάς, την 28η Μαΐου.

«Ορισμένα από αυτά τα παραλλαγμένα στελέχη (του SARS-CoV-2) είναι πολύ πιο μεταδοτικά και φαίνεται πως επιτίθενται ειδικά σε μικρότερα παιδιά», τόνισε ο υπουργός Παιδείας της Σιγκαπούρης που εμφανίστηκε καθησυχαστικός καθώς κανένα από τα παιδιά που προσβλήθηκαν δεν βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, απλώς κάποια έχουν ήπια συμπτώματα.

Το περασμένο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 38 κρούσματα του νέου κορονοϊού που οφείλονταν σε εγχώρια μετάδοση σε 24 ώρες, ο υψηλότερος αριθμός από τα μέσα του Σεπτεμβρίου, 17 από τα οποία δεν έχουν ιχνηλατηθεί. Ανάμεσα στα πρόσωπα είναι τέσσερα παιδιά. Tα κρούσματα αυτά συνδέονται με εστία σε φροντιστήριο.

Ο εμπορικός και χρηματοοικονομικός ασιατικός κόμβος της Ασίας ως πολύ πρόσφατα δεν κατέγραφε παρά μονοψήφιους αριθμούς μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 για μήνες.

Αν και ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει ακόμη ένα κλάσμα αυτών που ανακοινώνουν γείτονες της Σιγκαπούρης, οι αρχές ανησυχούν, διότι αυξάνονται. Από χθες Κυριακή, εφαρμόζονται οι αυστηρότεροι περιορισμοί στις δημόσιες συναθροίσεις και δραστηριότητες από το περυσινό lockdown.

Κάτι παραπάνω από το ένα πέμπτο του πληθυσμού της Σιγκαπούρης έχει λάβει και τις δύο δόσεις των εμβολίων των Pfizer/BioNTech και Moderna. Οι αρχές σκοπεύουν να καλέσουν τους πολίτες κάτω των 45 ετών να συμμετάσχουν στο εθνικό πρόγραμμα ανοσοποίησης το δεύτερο μισό του τρέχοντος μηνός.

Κατά τον υπουργό Υγέιας, καταρτίζονται σχεδιασμοί για τον εμβολιασμό παιδιών κάτω των 16 ετών, αφού δοθεί άδεια επείγουσας χρήσης του εμβολίου της Pfizer.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters,

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος