Σίδνεϊ: Αρνητικό εθνικό ρεκόρ τα 1218 κρούσματα σε 24ώρες

Αυστραλία/Ανταπόκριση : Έμμα Παπαεμμανουήλ

Για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας το Σίδνεϊ κατέγραψε 1218 κρούσματα σε 24ώρες. Είναι ο μεγαλύτερος αριθμός ημερήσιων περιστατικών σε όλη την Αυστραλία.

Οι αρχές της Νέας Νότιας Ουαλίας ανακοίνωσαν και 6 θανάτους, ηλικιωμένων ασθενών 70 και 80 ετών. Υπάρχουν 813 κρούσματα COVID-19 αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο, εκ των οποίων τα 126 στην εντατική, με 54 διασωληνωμένους. Από τους 126 στην εντατική, 113 δεν ήταν εμβολιασμένοι και οι 12 είχαν λάβει μία δόση εμβολίου.

Την ίδια ώρα μόνο το 33% των δικαιούχων στην ΝΝΟ έχουν εμβολιαστεί πλήρως. Οι αρχές ελπίζουν ότι με την αυξανόμενη παροχή εμβολίων μπορεί να έχει επιτευχθεί ο πλήρης εμβολιασμός του 70% του πληθυσμού έως τα τέλη Οκτωβρίου.

Η πολιτειακή πρωθυπουργός Γκλαντις Μπερετζικλιαν, δείχνει να έχει εγκαταλείψει την επικρατούσα εώς τώρα επιθυμία στην Αυστραλία για μηδενικά κρούσματα. Δήλωσε ότι «οι κάτοικοι του Σίδνεϊ θα δείξουν πώς μπορούν να συμβιώσουν με τον κορονοϊό».

Στην Μελβούρνη κατέγραψαν 92 νέα κρούσματα. Τον μεγαλύτερο ημερήσιο αριθμό για το 2021. Οι αρχές ανακοίνωσαν παράταση του λοκντάουν και μετά τις 2 Σεπτεμβρίου, χωρίς να δίνουν ημερομηνία λήξης. Η Μελβούρνη βρίσκεται σε λοκντάουν επί 210 ημέρες, από την έναρξη της πανδημίας. Συγκριτικά το Γουχάν στην Κίνα είχε μείνει σε σκληρό αποκλεισμό 67 ημερών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος