Σερβικά ΜΜΕ: Σε αμερικανική εταιρεία ανήκε το An-12 που συνετρίβη στη Καβάλα

Array

Καμία επίσημη ανακοίνωση δεν έγινε στην Σερβία για το μεταγωγικό αεροσκάφους τύπου Antonov που συνετρίβη κοντά στην Καβάλα. Τα σερβικά ΜΜΕ αναμεταδίδουν ρεπορτάζ από τα ελληνικά ΜΜΕ κυρίως από την ΕΡΤ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Το βέβαιο είναι ότι το αεροσκάφος απογειώθηκε το βράδυ από το αεροδρόμιο «Μέγας Κωνσταντίνος» της πόλης Νις στην νότια Σερβία.

Σε διάφορες ιστοσελίδες σερβικών ΜΜΕ εμφανίζονται αυτόπτες μάρτυρες που κατοικούν κοντά στο αεροδρόμιο της Νις και αναφέρουν ότι είδαν το αεροσκάφος να απογειώνεται. Κάποιοι μάλιστα αναφέρουν ότι τους έκανε εντύπωση το γεγονός ότι «είχε κάπως ανώμαλη πορεία». Η εφημερίδα «Πολίτικα» αναφέρει ότι «το αεροπλάνο ανήκε σε ιδιωτική αμερικανική εταιρεία και ήταν καταχωρημένο στην Ουκρανία».

Μεγάλο ερωτηματικό για τα σερβικά ΜΜΕ παραμένει το φορτίο που μετέφερε το αεροσκάφος και δεν αποκλείεται το γεγονός να μετέφερε στρατιωτικό υλικό μιας και η Σερβία εξάγει πυρομαχικά σε πολλές χώρες της Μεσης Ανατολής.

Σημειώνεται ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Σερβίας δεν διαθέτουν μεταγωγικά αεροσκάφη τύπου Antonov An-12.

Η Γιουγκοσλαβία είχε αγοράσει δύο An-12 ωστόσο το ένα συνετριβη έξω από την Γιερεβάν της Αρμενίας στις 12 Δεκεμβρίου του 1988 και το δεύτερο πουλήθηκε το 1998 σε βουλγαρική ιδιωτική εταιρία αερομεταφορών.

Ανταπόκριση: Νίκος Πέλπας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος