Σεργκέι Λαβρόφ: Ρωσία και Βενεζουέλα συμφωνούν να λάβουν πρακτικά βήματα για την επέκταση των εμπορικών δεσμών

Η Μόσχα και το Καράκας συμφώνησαν να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα για την επέκταση των εμπορικών και επιχειρηματικών δεσμών, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου μετά τις συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών της Βενεζουέλας Ιβάν Γκιλ Πίντο, σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

«Συμμεριζόμαστε την άποψη ότι, στο πλαίσιο της μαζικής εκστρατείας κυρώσεων της Δύσης, η διμερής μας συνεργασία θα πρέπει να συμβάλει στην αύξηση της σταθερότητας των εθνικών οικονομιών και στην εφαρμογή προγραμμάτων υποκατάστασης εισαγωγών, ενισχύοντας έτσι την τεχνολογική κυριαρχία των χωρών μας.

Συμφωνήσαμε σε πρακτικά μέτρα για την επέκταση της εμπορικής και επενδυτικής συνεργασίας με βάση αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές, οι οποίες εγκρίθηκαν κατά τις επαφές των προέδρων μας», τόνισε ο υπουργός.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ επεσήμανε ότι κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων οι δύο πλευρές συμφώνησαν επίσης να διευρύνουν τις επαφές μεταξύ επιχειρηματικών κύκλων, λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα πραγματικότητα και τις μακροπρόθεσμες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι χώρες.

Πηγή: abcnews.al

Μετάφραση: Σταυρούλα  Ευαγγέλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος