Σεισμός στην Τουρκία: Η Ουκρανία στέλνει ομάδα 87 διασωστών στις δοκιμαζόμενες περιοχές

Η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα την αποστολή ομάδας με 87 διασώστες στην Τουρκία για να βοηθήσουν να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες ενός μεγάλου σεισμού που έπληξε επίσης τη Συρία και προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 5.000 ανθρώπων

Την αποστολή ομάδας με 87 διασώστες στην Τουρκία ανακοίνωσε σήμερα η Ουκρανία, ούτως ώστε να βοηθήσουν να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες του μεγάλου σεισμού που έπληξε επίσης τη Συρία και προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 5.000 ανθρώπων.

«Το υπουργείο Εσωτερικών και η Υπηρεσία Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης στέλνουν στην Τουρκία μια ομάδα έρευνας και διάσωσης που αποτελείται από 87 άτομα», μεταξύ των οποίων 10 πιλότοι αεροσκαφών και οδηγοί οχημάτων, ανακοίνωσε η κυβέρνηση στον ιστότοπό της.

Ο πρόεδρος της Ουκανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως μίλησε τηλεφωνικώς με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον οποίο εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τη «φρικτή τραγωδία που έπληξε τον τουρκικό λαό».

«Τον ενημέρωσα για την απόφαση να στείλουμε μια ομάδα διασωστών και εξοπλισμό από την Ουκρανία στην Τουρκία για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των συνεπειών» του σεισμού, έκανε γνωστό μέσω Telegram.

«Οι Ουκρανοί ειδικοί έχουν σχετική εμπειρία προκειμένου να υπερβούν τις συνέπειες φυσικών καταστροφών και θα φθάσουν στις πληγείσες περιοχές μόλις είναι δυνατό» συμπλήρωσε σχετικά.

Σημειώνεται ότι η Τουρκία, που διατηρεί καλές σχέσεις τόσο με το Κίεβο όσο και με τη Μόσχα, προσπαθεί να εμφανίζεται ως μεσολαβητής από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Η Άγκυρα, αν και παρέχει όπλα στο Κίεβο, προτείνει τακτικά τη διαμεσολάβησή της στους δύο εμπολέμους. Έπαιξε κυρίως ρόλο σε μια ανταλλαγή κρατουμένων τον Σεπτέμβριο ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία και στην επίτευξη, τον Ιούλιο, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, μιας συμφωνίας που επέτρεψε την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας και του Βοσπόρου.

Αντιθέτως, η Ουκρανία δεν ανακοίνωσε κανένα μέτρο βοήθειας στη Συρία, καθώς η κυβέρνηση της Δαμασκού είναι στενός σύμμαχος της Ρωσίας, που διαθέτει στρατιωτικές βάσεις εκεί.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος