Σεισμός 6,6 Ρίχτερ στα σύνορα του Παναμά και της Κολομβίας (video)

Ένας ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,6 βαθμών χτύπησε απομονωμένη περιοχή στα σύνορα του Παναμά και της Κολομβίας, σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών (USGS), πάντως δεν αναφέρθηκαν θύματα, ούτε σοβαρές υλικές ζημιές μέχρι στιγμής από τις αρχές των δύο χωρών.

Ο σεισμός έγινε στις 23:05 (σ.σ. τοπική ώρα, στις 06:05 ώρα Ελλάδας) σε βάθος 10 χιλιομέτρων (6,21 μίλια), στον θαλάσσιο χώρο στην Καραϊβική, 40 χιλιόμετρα από την παναμαϊκή πόλη Πουέρτο Οβάλδια, κατά το USGS.

Το αμερικανικό σύστημα προειδοποίησης για τσουνάμι δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για μεγάλα κύματα, οπότε δεν εκδόθηκε σχετική προειδοποίηση μετά τον σεισμό. Ο σεισμός συγκαταλέγεται στους ισχυρότερους που έχουν σημειωθεί στην περιοχή τα τελευταία χρόνια.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στις δύο χώρες. Στον Παναμά, έγινε αισθητός στη ζούγκλα Νταριέν, στα σύνορα με την Κολομβία, στις ακτές στην Καραϊβική Θάλασσα κι ως την ονώνυμη πρωτεύουσα, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, που πρόσθεσε ότι δεν ενημερώθηκε για θύματα ή ζημιές. Στην κολομβιανή μητρόπολη Μεδεγίν, αξιωματούχοι διαβεβαίωσαν επίσης πως δεν τους έχουν αναφερθεί ζημιές.

Εννέα λεπτά μετά τον αρχικό σεισμό, το USGS έκανε λόγο για μετασεισμό 4,9 βαθμών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος