Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στο Νιου Τζέρσεϊ – Αισθητός σε Νέα Υόρκη, Φιλαδέλφεια, Κονέκτικατ

Σύνοψη
  • Τα στοιχεία του USGS έδειξαν ότι ο σεισμός μπορεί να έγινε αισθητός από περισσότερους από 42 εκατομμύρια ανθρώπους
  • Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή τραυματισμούς
  • Η δόνηση ξύπνησε μνήμες από τον σεισμό της 23ης Αυγούστου 2011

Σεισμός ταρακούνησε την πυκνοκατοικημένη μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης το πρωί της Παρασκευής, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο, ενώ κάτοικοι ανέφεραν ότι ένιωσαν τη δόνηση σε όλη τη βορειοανατολική χώρα.

Η υπηρεσία ανέφερε ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 4,8 βαθμών, με επίκεντρο κοντά στο Νιου Τζέρσεϊ ή περίπου 45 μίλια δυτικά της Νέας Υόρκης και 50 μίλια βόρεια της Φιλαδέλφειας. Το Ευρωπαϊκό – Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο αρχικά μέτρησε τον σεισμό στα 5,5 Ρίχτερ.

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στο Νιου Τζέρσεϊ – Αισθητός σε Νέα Υόρκη, Φιλαδέλφεια, Κονέκτικατ
(U.S. Geological Survey via AP)

Το σύστημα ειδοποίησης έκτακτης ανάγκης της Νέας Υόρκης ανέφερε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περισσότερα από 30 λεπτά μετά τον σεισμό, ότι δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή τραυματισμούς στην πόλη.

Στο κέντρο του Μανχάταν, ο θόρυβος της κυκλοφορίας έγινε πιο δυνατός, καθώς οι οδηγοί χτυπούσαν τις κόρνες τους στους δρόμους που έτρεμαν στιγμιαία. Κάποιοι κάτοικοι του Μπρούκλιν άκουσαν έναν βροντερό ήχο και ένιωσαν το κτίριό τους να τρέμει.

Άνθρωποι στη Βαλτιμόρη, τη Φιλαδέλφεια, το Κονέκτικατ και άλλες περιοχές της Ανατολικής Ακτής που δεν είναι συνηθισμένες σε σεισμούς ανέφεραν επίσης ότι αισθάνθηκαν το έδαφος να τρέμει. Τα στοιχεία του USGS έδειξαν ότι ο σεισμός μπορεί να έγινε αισθητός από περισσότερους από 42 εκατομμύρια ανθρώπους.

Η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Kathy Hochul ανήρτησε στο X ότι ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρη την πολιτεία. “Η ομάδα μου αξιολογεί τις επιπτώσεις και τυχόν ζημιές που μπορεί να έχουν σημειωθεί και θα ενημερώνουμε το κοινό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας“, δήλωσε η Hochul.

Η δόνηση ξύπνησε μνήμες από τον σεισμό της 23ης Αυγούστου 2011, ο οποίος ταρακούνησε δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους από τη Γεωργία έως τον Καναδά. Με μέγεθος 5,8 βαθμών ήταν ο ισχυρότερος σεισμός που έπληξε την Ανατολική Ακτή μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το επίκεντρο ήταν στη Βιρτζίνια.

Πηγή: Associated Press

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος