Σεισμοί 7, 4 και 6,7 Ρίχτερ: Σε επιφυλακή για τσουνάμι από τη Ρωσική Άπω Ανατολή ως τη Χαβάη

Δύο σεισμοί 6,7 και 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκαν στον βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό, σε μία από τις πιο σεισμογενείς περιοχές του πλανήτη. Προειδοποίηση για τσουνάμι εκδόθηκεγια τη Ρωσική Άπω Ανατολή καθώς και τη Χαβάη, ωστόσο στη συνέχεια ακυρώθηκε, σύμφωνα με το αμερικανικό ινιστιτούτο γεωφυσικής USGS.

Το επίκεντρο των σεισμών εντοπίστηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό, σε απόσταση μεταξύ περίπου 130 και 144 χιλιομέτρων από τη ρωσική πόλη Πετροπαβλόφσκ-Καμτσάτσκι, στη χερσόνησο της Καμτσάτκα όπου συναντώνται δύο τεκτονικές πλάκες.

Από το 1900 επτά πολύ ισχυροί σεισμοί άνω των 8,3 βαθμών, έχουν σημειωθεί κατά μήκος της χερσονήσου αυτής.

Στις 4 Νοεμβρίου 1952, σεισμός μεγέθους 9,0 βαθμών στην Καμτσάτκα προκάλεσε ζημιές, αλλά δεν αναφέρθηκαν θάνατοι, παρά το γεγονός ότι προκάλεσε κύματα ύψους 9,1 μέτρων στη Χαβάη.

Ενεργοποιήθηκε και το ηφαίστειο της Ευρασίας

Απότομη αύξηση της σεισμικής δραστηριότητας αναφέρθηκε και στο ηφαίστειο της χερσονήσου Καμτσάτκα που είναι το υψηλότερο ενεργό της Ευρασίας. Ο αναβρασμός του μάγματος προκάλεσε ένα σπάνιο φαινόμενο αντανάκλασης της λάβας στην ατμόσφαιρα. Το κατά πόσον αυτό σηματοδοτεί μεγάλη έκρηξη παραμένει αβέβαιο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος