Σάντσεθ: Από τις 7 Ιουνίου η Ισπανία συμμετέχει στην «πρόβα τζενεράλε» του πράσινου ψηφιακού πιστοποιητικού

Ανταπόκριση Ισπανία: Δώρα Μακρή

Η Ισπανία θα βρίσκεται από τις 7 Ιουνίου ανάμεσα στις χώρες που θα πραγματοποιήσουν την «πρόβα τζενεράλε» του ψηφιακού πράσινου πιστοποιητικού, που θα τεθεί σε ισχύ για όλες τις χώρες της ΕΕ από την 1η Ιουλίου.

Την ανακοίνωση έκανε σήμερα ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ τονίζοντας ότι «πρόκειται για μία σπουδαία είδηση για την βιομηχανία του τουρισμού και θα αποτελέσει την ενεργοποίηση του διεθνούς τουρισμού». Επισήμανε δε ότι «το πράσινο πιστοποιητικό covid δεν θα ευνοήσει μόνο τους τουριστικούς προορισμούς θάλασσας και ήλιου αλλά και τον τουρισμό στο εσωτερικό της χώρας ο οποίος παρουσιάζει συνεχώς αυξητικές τάσεις».

Τέλος, ο Ισπανός πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι η Ισπανία από τις 7 Ιουνίου θα δέχεται ελεύθερα ταξιδιώτες από όλες τις χώρες του κόσμου αρκεί να έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις των εμβολίων που έχουν εγκριθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Για τους μη εμβολιασμένους ταξιδιώτες θα ισχύει το ίδιο μέτρο που εφαρμόζεται ως τώρα , δηλαδή θα πρέπει προηγουμένως να έχουν πραγματοποιήσει τεστ PCR με αρνητικό αποτέλεσμα.

Ήδη από τις 24 Μαΐου την Ισπανία επισκέπτονται ελεύθερα ταξιδιώτες από 10 χώρες: την Μεγάλη Βρετανία, την Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Σιγκαπούρη, Ισραήλ, Νότια Κορέα, Ταϋλάνδη, Ιαπωνία, Κίνα και Ρουάντα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος