Σανγκάη: ‘Αρση lockdown «πείνας» – Πανηγυρισμοί στα μπαλκόνια μετά από κατ΄ οίκον περιορισμό 21 ημερών

H πολυπληθέστερη κινεζική πόλη και χρηματοοικονομικό κέντρο αντηχεί φωνές ενθουσιασμού καθώς χαλαρωνει το lockdown που περιόρισε εκατομμύρια ανθρώπους για μία εως τρεις εβδομάδες κατ’οίκον με αποτέλεσμα να υπάρξουν και διαμαρτυρίες καθώς εξαντλήθηκαν οι προμήθειες σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Από τα 25 εκατομμύρια του πληθυσμού της πόλης θα μπορέσουν να βγουν από τα σπίτια μόνο οι πολίτες σε γειτονιές όπου δεν υπάρχουν θετικά περιστατικά κορονοϊού σε διάρκεια δύο εβδομάδων.

«Νομίζω ότι αυτό είναι ο τρόπος για να παραδεχθεί η Σανγκάη ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να επιβάλει lockdown, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι οι πολίτες της δεν θα πεθάνουν της πείνας», έγραψε χρήστης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Βίντεο, που κυκλοφόρησε ευρέως στο διαδίκτυο, καταγράφει ηχητικά τις αντιδράσεις από χιλιάδες διαμερίσματα που αντηχούν φωνές ενθουσιασμού.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι καταγγελίες περί ακραίων μέτρων, με κάποιους στην περιοχή Σουχούι να λένε στο Reuters ότι τοπικές αρχές είχαν τοποθετήσει λουκέτα και αλυσίδες ποδηλάτων στις εξώθυρες σπιτιών για να τους περιορίσουν στα σπίτια τους.

https://twitter.com/tacetfx/status/1512848420578504706?s=20&t=TNB1KW2mzYaK9H7FbRXyoQ

Η προσέγγιση «μηδενικής ανοχής» της Κίνας απέναντι στην COVID-19, περιορίζοντας σε καραντίνα όποιον βρίσκεται θετικός ακόμα και χωρίς συμπτώματα, είχε ως αιτία «τη μεγαλύτερη έξαρση κρουσμάτων από τότε που εντοπίστηκε ο κορονοϊός στην κεντρική Κίνα. Τα κρούσματα που αποδίδονται κυρίως στο παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον έφτασαν χθες άνω των 25.173 ασυμπτωματικών μολύνσεων, συγκριτικά με 23.937 μία ημέρα νωρίτερα, αν και τα περιστατικά με συμπτώματα μειώθηκαν στα 914 από τα 1.006.

«Είναι παραπλανητικό να αντιμετωπίζει κανείς την Όμικρον ως μια μεγάλη γρίπη και η χαλάρωση θα εκθέσει τον τεράστιο αριθμό ηλικιωμένων πολιτών της σε κίνδυνο, ιδίως καθώς μεταλλάσσεται ο ιός», δήλωσε ο επικεφαλής πάνελ της Εθνικής Επιτροπής Υγείας για την COVID-19 Λιανγκ Γουανιάν, ενώ στο διαδίκτυο εμφανίζονται εικόνες απάνθρωπης μεταχείρισης νοσούντων.

Πηγή:Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος