Σαλί Μπερίσα: Η διαμαρτυρία στην αλβανική Βουλή, είναι για να υπερασπίζετε την ψήφο σας

Ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί  Μπερίσα, την Κυριακή (12/2), μια μέρα μετά τη διαμαρτυρία του Σάββατου, υπενθύμισε  ότι το  συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, στις 17:00, μπροστά από το κοινοβούλιο της Αλβανίας. 

Ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί  Μπερίσα, την Κυριακή (12/2), μια μέρα μετά τη διαμαρτυρία του Σάββατου, υπενθύμισε  ότι το  συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα, στις 17:00, μπροστά από το κοινοβούλιο της Αλβανίας. 

Η επανάσταση μας προσκαλεί! Στις 13 Φεβρουαρίου στις 17.00 όλοι μπροστά στη Βουλή! 

Ο Σαλί Μπερίσα χαρακτήρισε τη διαμαρτυρία που πραγματοποίησε το Σαββατο, στην πρωτεύουσα ως «μεγαλειώδη», την οποία θεωρεί ως το άνοιγμα της δημοκρατικής επανάστασης. 

Σε συνάντηση με τους επικεφαλής των παραρτημάτων των Τιράνων και άλλους αντιπροσώπους, τόνισε  ότι οι διαδηλώσεις δεν θα σταματήσουν. 

Σαλί Μπερίσα: Η διαμαρτυρία στην αλβανική Βουλή, είναι για να υπερασπίζετε την ψήφο σας

Ο κ. Μπερίσα μίλησε με ειρωνεία για την πλειοψηφία και τον τρόπο που ερμήνευσαν την «επανάσταση» της αντιπολίτευσης, η οποία σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό θα είναι μόνο ειρηνική. 

Η διαμαρτυρία στο κοινοβούλιο είναι για να υπερασπίζετε την ψήφο σας. Έχω μεγάλη πίστη ότι η επανάσταση μας δεν θα σταματήσει ποτέ», είπε ο Μπερίσα. 

Ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος υπογράμμισε ότι, «η βουλή θα έχει γύρω της τις πιο ισχυρές λαϊκές διαμαρτυρίες. Εμείς θα υπερασπιστούμε την ελεύθερη ψήφο». 

Ξένα ΜΜΕ γράφουν για τη διαμαρτυρία της αντιπολίτευσης, στα Τίρανα, αλλά και για τον διχασμό εντός του Δημοκρατικού Κόμματος 

Η διαμαρτυρία της αντιπολίτευσης αποτυπώθηκε και στα δύο διεθνή πρακτορεία μέσων ενημέρωσης, το Associated Press και το Reuters. 

Τα ξένα ΜΜΕ αναφέρουν τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης Ράμα, αλλά και το γεγονός ότι το Δημοκρατικό Κόμμα δεν ήταν πλήρες, λόγω της κήρυξης ανεπιθύμητο πρόσωπο (persona non grata) του αρχηγού του, Σαλί Μπερίσα. 

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, στον τίτλο του, ανέφερε ότι η αντιπολίτευση διαμαρτυρήθηκε για τη φτώχεια και τη διαφθορά. 

Και ενώ το Associated Press έχει επισημάνει τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης κατά του πρωθυπουργού Ράμα για την υπόθεση ΜακΓκόνιγκαλ. Ωστόσο, δεν παραλείπει να τονίζει ότι η αντιπολίτευση δεν ήταν πλήρης στη διαμαρτυρία του Σαββάτου, λόγω του διχασμού εντός του Δημοκρατικού Κόμματος. 

Επίσης τα ξένα ΜΜΕ αναφέρουν και το περιστατικό με τα καπνογόνα  που πέταξαν οι διαδηλωτές μπροστά από το γραφείο του πρωθυπουργού, όπου βρίσκονταν οι αστυνομικές δυνάμεις. 

Η Digital Journal γράφει για το κάλεσμα της αντιπολίτευσης και των υποστηρικτών της για παραίτηση του Έντι Ράμα με το επιχείρημα της διαφθοράς και της βύθισης της χώρας στη φτώχεια. 

Η Washington Post έχει επίσης αναδημοσιεύσει την αναφορά που είχε κάνει προηγουμένως το Associated Press. 

Πηγή: Top Albania Radio,  Euronews Albania

Μετάφραση: Σταυρούλα  Ευαγγέλου 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος