Σαγκάη: Σε απόγνωση οι κάτοικοι – Δραματική περιγραφή στην ΕΡΤ από Ελληνίδα που ζει στη μεγαλούπολη (video)

Σε πολύ αυστηρή προειδοποίηση προχώρησαν οι κινεζικές αρχές, προς όποιον αποπειραθεί να «σπάσει» το σκληρό lockdown που έχει επιβληθεί στη Σαγκάη. Ελληνίδα που κατοικεί στην πόλη των 25 εκατ. κατοίκων περιγράφει στην ΕΡΤ την αυστηρή καραντίνα που δεν επιτρέπει στους κατοίκους να βγουν ούτε στους κήπους των σπιτιών τους, με τις προμήθειες πλέον να έχουν εξαντληθεί.

Οι εικόνες από την ασιατική μεγαλούπολη κάνουν τον γύρο του κόσμου και προκαλούν ανατριχίλα. Η άλλοτε πολύβουη πόλη έχει μετατραπεί σε πόλη-φάντασμα.

Την απελπιστική κατάσταση που βιώνει περιέγραψε στην ΕΡΤ η Ελένη Οικονόμου. Μία Ελληνίδα κάτοικος Σαγκάης: “Όλα τα μαγαζιά είναι κλειστά εδώ στο συγκρότημα μας και όλες οι πολυκατοικίες έχουν εθελοντές. Οι εθελοντές βγάζουν τα πακέτα της ημέρας τα οποία έχουνε φαγητά και είδη πρώτης ανάγκης, διαλέγεις ότι θέλεις πληρώνεις τον εθελοντή και ο εθελοντής στέλνει τη μαζική παραγγελία”

Στη Σαγκάη, μόνο ρομπότ σκυλιά κυκλοφορούν στους δρόμους και ζητούν από τους κατοίκους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους.

Όπως λέει η κα Οικονόμου: «ούτε στον κήπο του συγκροτήματος δεν μπορούμε να βγούμε. Στην αρχή ξέραμε ότι θα κρατήσει από την 1η του μήνα μέχρι και τις 5 Απριλίου κα ότι με βάση τα τεστ Covid που θα κάνουμε και ανάλογα με τα αποτελέσματα θα παρθεί και η απόφαση αν θα συνεχιστεί το lockdown και για πόσο”

Την παρατεταμένη σιωπή στην πόλη σπάνε τα ουρλιαχτά των αγανακτισμένων κατοίκων από τα παράθυρα των πολυκατοικιών.

Drones πετούν πάνω από την Σαγκάη καλώντας τους κατοίκους να συμμορφωθούν προς τους σκληρούς περιορισμούς.

Άλλα σοκαριστικά βίντεο δείχνουν άτομα με προστατευτικές στολές να μαζεύουν κατοικίδια από τους δρόμους της πόλης με βίαιο τρόπο. Γάτες έχουν τοποθετηθεί μέσα σε πλαστικές σακούλες, κάποιες μάλιστα είναι ζωντανές. Ανεπιβεβαίωτες αναφορές πολιτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάνουν λόγο για κατοικίδια που ανήκουν σε ανθρώπους που νόσησαν και καταγγέλουν πως τα ζώα αυτά πρόκειται να θανατωθούν.

Επιμέλεια: Ελίνα Κολύβα

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος