Σ. Μπερίσα: Καθαρά πολιτική εκδίκηση του Έ. Ράμα η φυλάκιση Φ. Μπελέρη

Σε σημερινή συνέντευξη τύπου ο Σαλί Μπερίσα, πρώην πρωθυπουργός και ντε φάκτο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος στην αντιπολίτευση στην Αλβανία, κατηγόρησε άμεσα τον Έντι Ράμα για την υπόθεση του φυλακισμένου εκλεγμένου δημάρχου της Χιμάρας Φρέντυ Μπελέρη.

Είπε, μεταξύ των άλλων, ότι πρόκειται για καθαρά πολιτική εκδίκηση του Ράμα σε βάρος του υποψήφιου δημάρχου της αντιπολίτευσης στη Χιμάρα.

Σημειώνεται ότι ο Φρέντυ Μπελέρη ήταν υποψήφιος της συμμαχίας «Μαζί νικούμε» της αντιπολίτευσης αποτελούμενης από το Δημοκρατικό Κόμμα του σαλί Μπερίσια, το Κόμμα «Ελευθερία» του Ιλίρ Μέτα και το Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Βαγγέλη Ντούλε.

Για να παγιδεύσεις τον Μπελέρη, είπε ο Μπερίσια, ο Ράμα χρησιμοποίησε προβοκάτορα τον οποίο, κατ΄ εκείνον, τον αντάμειψε με 7 χιλιάδες ευρώ.

Συνέδεσε την υπόθεση με προσωπικά συμφέροντα του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα στα περιουσιακά της Χιμάρας. Ο Σαλί Μπερίσια έδωσε τη συνέντευξη αυτή για να ανακοινώσει τους λόγους απόρριψης του παράνομου κατ’ αυτόν, αιτήματος της Ειδικής Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος των Τιράνων για να παρουσιαστεί και να καταθέσει ενώπιών της ως κατηγορούμενος για παθητική διαφθορά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος από την εποχή που ήταν πρωθυπουργός, δηλαδή πριν από το 2013.

Την ίδια στιγμή, ο γαμπρός του, σύζυγος της κόρης του, συνελήφθη το περασμένο Σάββατο με την ίδια κατηγορία – και για την ίδια υπόθεση.

Ανταπόκριση ΕΡΤ – Αλβανία: Παναγιώτης Μπάρκας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος