Σ. Κυριακίδου: Πρέπει να δράσουμε γρήγορα για να επιβραδύνουμε την εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον

ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Την ανάγκη για γρήγορη δράση έτσι ώστε να επιβραδυνθεί η εξάπλωση της παραλλαγή Όμικρον, τόνισε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου κατά την τοποθέτησή της στην έκτακτη διάσκεψη των Υπουργών Υγείας των G7.

H κ. Κυριακίδου αναφέρθηκε επίσης σύμφωνα με πληροφορίες στο γεγονός ότι η ΕΕ έχει ενεργοποιήσει το φρένο έκτακτης ανάγκης για αναστολή ταξιδιών από χώρες της Νότιας Αφρικής σημειώνοντας ότι οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν από χώρες ενδιαφέροντος θα πρέπει να υποβάλονται σε τεστ και καραντίνα.

Επιπροσθέτως, η Ευρωπαία Επίτροπος αναφέρθηκε στις προκλήσεις που εξακολουθούν να υπάρχουν υπογραμμίζοντας αφενός το ρόλο που διαδραματίζει ο συντονισμός αφετέρου τη σημασία του G7 στο θέμα αυτό.

«Πρέπει να δράσουμε γρήγορα για να επιβραδύνουμε την εξάπλωση της παραλλαγής «Όμικρον» για να κερδίσουμε χρόνο και να αυξήσουμε την εμβολιαστική κάλυψη, να ενισχύσουμε τους πολίτες μας και να προσαρμόσουμε τα ιατρικά αντίμετρα, συμπεριλαμβανομένων των εμβολίων, εάν χρειαστεί» επισήμανε η Στέλλα Κυριακίδου.

Τέλος, η Στέλλα Κυριακίδου ανέφερε ότι οι ήδη υπάρχουσες συμφωνίες που υπάρχουν δίνουν πρόσβαση σε εμβόλια που προσαρμόζονται στις μεταλλάξεις, αλλά και το ότι η Κομισιόν υπέγραψε συμβόλαιο με την Valvena για 27 εκατ. Δόσεις το 2022.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος