Ρώσος αξιωματούχος που επέκρινε τον Ιταλό ΥπΑμ προτάθηκε ως ο επόμενος Πρέσβης στην Αγία Έδρα

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Σύμφωνα με το Ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Adnkronos, επικαλούμενο ενημερωμένες επί του θέματος πηγές, ο Alexei Paramonov, Υπεύθυνος του Τομέα Ευρωπαϊκών Θεμάτων του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών και πρώην Πρόξενος της Ρωσίας στο Μιλάνο, τις τελευταίες εβδομάδες προτάθηκε ως ο επόμενος Πρέσβης στην Αγία Έδρα. 

Ο Paramonov έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό τις τελευταίες ημέρες λόγω μιας συνέντευξής του στο ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti όπου μίλησε για “ανεπανόρθωτες συνέπειες για τις διμερείς σχέσεις μεταξύ Ρώμης και Μόσχας σε περίπτωση περαιτέρω κυρώσεων”.

Επίσης, ο Paramonov είχε επιτεθεί και κατά του Ιταλού Υπουργού Άμυνας Lorenzo Guerini, καταδεικνύοντάς τον ως “ένα από τα κύρια «γεράκια» και εμπνευστές της αντιρωσικής εκστρατείας στην Ιταλική Κυβέρνηση” κατά της Ρωσίας. 

Η Adnkronos σημειώνει επίσης πως για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκκρεμεί η υπογραφή του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για τον επίσημο διορισμό, και ύστερα θα ξεκινήσει η διαδικασία έγκρισης στο Βατικανό.

Υπενθυμίζεται πως ο Paramonov έλαβε τις τιμές του Ιππότη του Τάγματος της Αξίας της Ιταλικής Δημοκρατίας (2018) και του Ταξιάρχη του Τάγματος του Άστρου της Ιταλίας (2020), για τις οποίες, ως αποτέλεσμα των πρόσφατων δηλώσεων του, γίνονται οι αναγκαίες διαδικασίες ανάκλησης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος