Ρωσικά ΜΜΕ: Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην κατεχόμενη Μελιτόπολη της Ουκρανίας

Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην κατεχόμενη από τη Ρωσία Μελιτόπολη στη νότια Ουκρανία, αναφέρουν ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο στο κέντρο της πόλης κοντά στο «Σπίτι του Πολιτισμού», όπου βρίσκονται πλέον Ρώσοι αξιωματούχοι.

«Περίπου στις 08:00 το πρωί ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη στο κέντρο της πόλης», ανέφεραν οι αρχές της Μελιτόπολης που βρίσκεται κοντά στην Αζοφική θάλασσα, κάνοντας λόγο για δύο τραυματίες, «εθελοντές που προσέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια», ηλικίας 25 και 28 ετών.

Για τρεις τραυματίες έκανε λόγο το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

«Πρόκειται για μια κυνική, τρομοκρατική ενέργεια του καθεστώτος του Κιέβου, μια ενέργεια που έχει στόχο να εκφοβίσει τους κατοίκους της πόλης μας, μια ενέργεια που είχε στόχο τους αμάχους», κατήγγειλε η Γκαλίνα Ντανιλτσένκο, η νέα δήμαρχος της πόλης που διορίστηκε από τις ρωσικές δυνάμεις, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ria Novosti.

Ο ρωσικός στρατός κατέλαβε τη Μελιτόπολη τις πρώτες ημέρες της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Στις 11 Μαρτίου ο δήμαρχός της, Ιβάν Φεντόροφ, είχε πέσει θύμα απαγωγής από τους Ρώσους, προτού αφεθεί ελεύθερος λίγες ημέρες αργότερα. Στην πόλη έχει εγκατασταθεί φιλορωσική διοίκηση.

Οι πόλεις Μελιτόπολη και Ενεργκοντάρ βρίσκονται στην ουκρανική επαρχία Ζαπορίζια, μεγάλο μέρος της οποίας έχει καταληφθεί από τη Μόσχα. Αυτή συνορεύει με τη Χερσώνα που βρίσκεται πλήρως υπό ρωσικό έλεγχο, την προσάρτηση της οποίας φαίνεται να σχεδιάζει η Μόσχα.

Πηγή:CNN/Europe, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος