Ρωσία -Υπηρεσία Πληροφοριών: Υπάρχουν αποδείξεις κατά της Δύσης για δολιοφθορά στους αγωγούς Nord Stream

Array

Ο επικεφαλής επί εξωτερικών υποθέσεων της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών Σεργκέι Ναρίσκιν, μίλησε για αποδείξεις σχετικά με τον ρόλο της Δύσης στις υποθαλάσσιες εκρήξεις που προκάλεσαν διαρροές στους αγωγούς Nord Stream, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Οι παρατηρήσεις του Ναρίσκιν είναι η πιο άμεση κατηγορία κατά της Δύσης από ανώτερο Ρώσο αξιωματούχο, επισημαίνει το πρακτορείο Reuters, στον απόηχο της ανακοίνωσης του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος υποστήριξε ότι το «πρωτοφανές σαμποτάζ» κατά των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream ήταν πράξη διεθνούς τρομοκρατίας».

Ο εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιναρνήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του κορυφαίου κατασκόπου της Ρωσίας. Ωστόσο, ο Ντμίτρι Πεσκόφ υποστήριξε ότιι πρέπει να διεξαχθεί διεθνής έρευνα. και επέμεινε ότι οι διαρροές παραπέμπουν σε «κρατική τρομοκρατία».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση διερευνά την αιτία του διαρροές στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 που ανήκουν στη ρωσική Gazprom, ενώ το ΝΑΤΟ προειδοποιεί για αποφασιστική απάντηση, ενώ διεξάγονται έρευνες στα ύδατα που αποτελούν τις ΑΟΖ της Δανίας και της Σουηδίας.

Ο υπουργός Ενέργειας της Σουηδίας  προσερχόμενος στο Συμβούλιο υπουργών Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης τόνισε ότι οι συγκεκριμένες διαρροές από εκρήξεις δεν θα μπορούσαν να προκληθούν χωρίς την εμπλοκή «κρατικού παράγοντα».

Η Stream AG, χειριστής του αγωγού Nord Stream 1 ανακοίνωσε στο μεταξύ, ότι  η διαρροή αερίου θα σταματήσει μέχρι τη Δευτέρα.

Πηγή: Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος