Ρωσία: Την αντίδραση του ΝΑΤΟ ζητά η Μόσχα – Θα συνεχιστούν οι επιχειρήσεις στην Συρία

Το Κρεμλίνο δεν έχει καμιά απολύτως επίσημη πληροφόρηση όσον αφορά την τύχη των δύο χειριστών του ρωσικού βομβαρδιστικού Σουχόι Su-24 το οποίο κατερρίφθη από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Όχι, δεν υπάρχει καμιά επίσημη πληροφόρηση. Σε αυτή την περίπτωση όμως, αξιόπιστη πληροφόρηση μπορεί να έλθει μόνο από το υπουργείο Άμυνας» της Ρωσίας, ανέφερε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

Η Μόσχα αναμένει από το NATO να αντιδράσει και να σχολιάσει τις «προκλητικές» κινήσεις της Τουρκίας, δήλωσε ακόμη ο Πεσκόφ αναφερόμενος στην κατάρριψη του Su-24 από ένα καταδιωκτικό F-16 της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.

«Όπως γνωρίζουμε, το συμβούλιο του NATO ξεκινά μια συνάντηση αυτή τη στιγμή. Θα περιμένουμε κάποια αντίδραση από εκεί, περιλαμβανομένης μιας αποτίμησης αυτών των προκλητικών και απαράδεκτων ενεργειών της τουρκικής πλευράς», τόνισε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

«Μπορώ μόνο να εκφράσω την οργή μας και την απογοήτευσή μας όσον αφορά αυτές τις κινήσεις χωρίς προηγούμενο από την Τουρκία», ανέφερε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας, διπλωμάτης καριέρας που είχε υπηρετήσει επί σειρά ετών στη ρωσική πρεσβεία στην Τουρκία.

Ο Πεσκόφ επέμεινε ότι η επιχείρηση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στη Συρία εναντίον των τρομοκρατών θα συνεχιστεί παρά την κατάρριψη του Σουχόι.

Παράλληλα, διεμήνυσε πως η Μόσχα θα αποφασίσει για την αντίδρασή της στην κατάρριψη του βομβαρδιστικού της από την τουρκική ΠΑ αφού αναλυθεί το επεισόδιο διεξοδικά.

«Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι πρέπει να αποφύγουμε οποιαδήποτε βιαστική και συναισθηματική αντίδραση, αλλά τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να αφήνονται αναπάντητες», είπε ο Πεσκόφ.

«Δεν μπορώ να κάνω περαιτέρω σχόλια για αυτό το ζήτημα τώρα καθώς όπως είπε ο πρόεδρος (σ.σ. της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν) η κατάσταση θα αναλυθεί», συνέχισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. Πάντως, απέκλεισε κάθε στρατιωτική απάντηση στις «ανεξήγητες» τουρκικές ενέργειες.

Ο πρόεδρος Πούτιν είπε νωρίτερα ότι το επεισόδιο θα έχει σοβαρές συνέπειες στις σχέσεις της Ρωσίας και της Τουρκίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος