Ρωσία: Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων Covid-19

Ανταπόκριση-Μόσχα: Αχιλλέας Πατσούκας

Συνεχίζεται η σημαντική αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 στη Ρωσία. Σήμερα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ανήλθε σε 12.505, ο υψηλότερος που σημειώνεται  από τις 20 Φεβρουαρίου.

Το περασμένο εικοσιτετράωρο 10.188 πολίτες ανέκαμψαν, ενώ 396 έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της νόσου. Νωρίτερα σήμερα, ο κυβερνήτης της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν έκρουσε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα τον κώδωνα του κινδύνου. Όπως δήλωσε ο αριθμός των Μοσχοβιτών που βρίσκονται στις εντατικές μονάδες διασωληνωμένοι είναι υψηλός, ενώ παράλληλα σημείωσε πως το τρίτο κύμα κορονοϊού, το οποίο οι επιστήμονες ανέμεναν την άνοιξη ήρθε τον Ιούνιο και μπορεί να διαρκέσει μέχρι και τον Ιούλιο.

Χθες, 10/6, ο κυβερνήτης της Μόσχας είχε δώσει εντολή στις αρχές να εντείνουν τους ελέγχους τους για τους πολίτες που δεν φορούν μάσκα και δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας. Οι κύριες αιτίες της έξαρσης της Covid-19 στη Ρωσία είναι η μη τήρηση των μέτρων προστασίας για την αποφυγή της μετάδοσης της νόσου και η διστακτικότητα μεγάλου μέρους των πολιτών να  να εμβολιαστούν.

Πηγή: ΕΡΤ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ