Ρωσία: Πως αποτιμά το Κρεμλίνο το εκλογικό αποτέλεσμα – Θρίλερ με τον εξαφανισμένο Μεντβέντεφ

“Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αξιολογεί θετικά το αποτέλεσμα της “Ενιαίας Ρωσίας” στις κοινοβουλευτικές εκλογές, καθώς το κόμμα εκπλήρωσε το καθήκον του, που δεν ήταν άλλο από την επιβίωση του στην εξουσία”. Με τον τρόπο αυτό απάντησε ο Γραμματέας Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στην ερώτηση: “Πως κρίνει ο Βλαντίμιρ Πούτιν το εκλογικό αποτέλεσμα”.

Στο μεταξύ ένα άλλο θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη. Πρόκειται γι΄ αυτό που αφορά στην υγεία του απερχόμενου προέδρου της Ενιαίας Ρωσίας, πρώην προέδρου της χώρας και νυν Αναπληρωτή Γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Αργά χθες το βράδυ και μετά από την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος, ο γραμματέας του Γενικού Συμβουλίου της Ενιαίας Ρωσίας Αντρέι Τούρτσακ έκανε γνωστό πως ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ δεν θα μεταβεί στην έδρα της Ενιαίας Ρωσίας εξαιτίας μια ξαφνικής ασθένειας η οποία τον κράτησε μακριά.

Σε ερώτηση για το εάν έχει προσβληθεί από κορονοϊό, ο Αντρέι Τούρτσακ περιορίστηκε να πει πως ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας έχει έντονο βήχα. Με τον ίδιο το Μεντβέντεφ ή το περιβάλλον του να μην έχουν μιλήσει, πριν λίγο ερωτήθηκε και ο Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος δεν έριξε περισσότερο φως στο μυστήριο. Σε ερώτηση για το αν ο Βλαντίμιρ Πούτιν συνομίλησε πρόσφατα με το Ντνμίτρι Μεντβέντεφ, ο Γραμματέας Τύπου του Κρεμλίνου περιορίστηκε να πει πως: ” δεν έχω ενημέρωση για το αν ο πρόεδρος συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Μεντβέντεφ τηλεφωνικά ή αυτοπροσώπως”.

Ανταπόκριση – Μόσχα: Αχιλλέας Πατσούκας

Σχετική είδηση: Ρωσία: Πρώτο το κυβερνών κόμμα με καταμετρημένο το 90% των ψήφων

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος