Ρωσία: Πρώτο το κυβερνών κόμμα με καταμετρημένο το 90% των ψήφων

Μόσχα, Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας 

Με καταμετρημένο το 90% των ψήφων το κυβερνών κόμμα της Ενιαίας Ρωσίας φαίνεται να κάνει εκλογικό περίπατο, ενώ συνολικά πέντε κόμματα περνούν το όριο του 5% με αποτέλεσμα να εκπροσωπηθούν στη νέα βουλή. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:  Ενιαία Ρωσία: 49,66%, Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσίας: 19,56%, Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα: 7,51%, Δίκαιη Ρωσία-Για την αλήθεια: 7,36% και Νέοι άνθρωποι: 5,31%.

Παράλληλα η Ενιαία Ρωσία αποκτά και απόλυτη υπεροχή και στον αριθμό των εδρών στην Κρατική Δούμα. Συγκεκριμένα η “Ενιαία  Ρωσία”, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, λαμβάνει περίπου 120 έδρες στην Κρατική Δούμα μέσα από τον ομοσπονδιακό κατάλογο και 195 σε εκλογικές περιφέρειες μονής θητείας, οι οποίες από κοινού θα παρέχουν στο κόμμα συνταγματική πλειοψηφία στην Κάτω Βουλή(Κρατική Δούμα).

“Από τις 8 το πρωί, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογικών καταλόγων, η Ενιαία Ρωσία κερδίζει περισσότερο από το 48% των ψήφων, γεγονός που μας επιτρέπει να πάρουμε 120 εδρες. Οι υποψήφιοί μας κερδίζουν σε 195 εκλογικές περιφέρειες που έχουν μόνο μια έδρα”, δήλωσε ο Γραμματέας του Γενικού Συμβουλίου της Ενωμένης Ρωσίας Αντρέι Τούρτσακ.

Έτσι, το κυβερνών κόμμα λαμβάνει προκαταρκτικά περίπου 315 έδρες στο κοινοβούλιο, το οποίο του παρέχει συνταγματική πλειοψηφία  καθώς θα διαθέτει περισσότερες από 300 από τις συνολικά 450 έδρες που διαθέτει η Κρατική Δούμα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος