Ρωσία – Ουκρανία: Συμφωνία υλικοτεχνικής υποστήριξης για την εκκένωση αμάχων

Μικρή πρόοδος σημειώθηκε, κατά τη διάρκεια του τρίτου κύκλου συνομιλιών μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, στη Λευκορωσία.

Η πρόοδος αυτή όμως αφορά μόνο σε μια συμφωνία υλικοτεχνικής υποστήριξης για την εκκένωση αμάχων. Αντιθέτως, δεν επετεύχθη συμφωνία που να βελτιώνει σημαντικά την κατάσταση γενικότερα.

Οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν τις συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός, είπε ο διαπραγματευτής Μιχαΐλο Ποντόλιακ σε μια δήλωση βίντεο.

Ρώσος διαπραγματευτής σημείωσε από πλευράς του ότι είναι νωρίς να μιλήσει κανείς για θετικά βήματα, ενώ ζήτησε να μην υπάρχουν ψευδαισθήσεις ότι μετά τον τρίτο γύρο διαπραγματεύσεων θα υπάρξει τελικό αποτέλεσμα.

«Ελπίζουμε οι επόμενες προσπάθειες δημιουργίας ανθρωπιστικών διαδρόμων να γίνουν σύντομα» πρόσθεσε ο Λεονίντ Σλούτσκι, μέλος της ρωσικής αντιπροσωπείας και επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Δούμας.

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ρωσίας στις συνομιλίες μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, δήλωσε ότι ο τρίτος γύρος συνομιλιών, που επικεντρώθηκε στο άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων, δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες.

Οι προσδοκίες μας από τις διαπραγματεύσεις δεν εκπληρώθηκαν. Ελπίζουμε ότι την επόμενη φορά θα μπορέσουμε να κάνουμε ένα πιο σημαντικό βήμα προς τα εμπρός“, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος