Ρωσία: Οργή της Μόσχας για τη δράση των Αλβανών στο Κοσσυφοπέδιο

Ανταπόκριση : Αχχιλέας Πατσούκας

Για πολλοστή φορά σε διάστημα λίγων μόλις ημερών η Μόσχα δεν έκρυψε την οργή της για τη δράση του στρατού του Κοσσυφοπεδίου, αλλά και για την αδιαφορία των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, που όπως υποστηρίζει, επιδεικνύουν.

Με ανακοίνωση της η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, ανέφερε πως στις 13 Οκτωβρίου, οι ειδικές δυνάμεις του Κοσσυφοπεδίου, με βαρύ οπλισμό και θωρακισμένα οχήματα, εισέβαλαν ξανά σε περιοχές όπου ζουν Σέρβοι στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο.

Οι συμφωνίες που καταγράφηκαν μόλις πριν από μερικές εβδομάδες με τη συμμετοχή της ΕΕ παραβιάστηκαν, όταν μετά βίας τότε κατέστη δυνατό να αποφευχθεί μια σύγκρουση μεγάλης κλίμακας, που προκλήθηκε αρχικά από την Πρίστινα. Αυτή τη φορά, δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν, ένας Σέρβος νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο με τραύμα από πυροβολισμό.

Συνεπώς, έχουμε να κάνουμε με μια επιδεικτική απροθυμία των Κοσοβάρων να εγκαταλείψουν τα επιθετικά τους σχέδια που αποσκοπούν στον καθαρισμό της περιοχής από τους μη Αλβανούς κατοίκους δημιουργώντας τους αφόρητες συνθήκες διαβίωσης. Είναι προφανές ότι η ριζοσπαστική «κυβέρνηση» του Άλμπιν Κούρτι δεν αισθάνεται δεσμευμένη από οποιεσδήποτε υποχρεώσεις, αγνοεί ανοιχτά ακόμη και εκείνες προς τη Δύση και συνεχίζει να ασκεί πιέσεις για τη διεθνή νομιμοποίηση της παράνομης, μονομερώς διακηρυγμένης ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου.

Καταδικάζουμε σφοδρά τις φάρσες των Αλβανών ηγετών του Κοσσυφοπεδίου, οι οποίοι αισθάνονται ατιμωρησία και χρησιμοποιούν κάθε δικαιολογία για να προκαλέσουν ένα κύμα σερφοφοβίας στην τοπική κοινωνία την παραμονή των δημοτικών εκλογών της 17ης Οκτωβρίου και να εξασφαλίσουν την υπεροχή των ανίκανων υπερεθνικιστικών δυνάμεων σε αυτό το νέο κύμα.

Σας προειδοποιούμε: αυτή η γραμμή της Πρίστινας και η αόριστη αντίδραση των εξωτερικών «επιμελητών» της προκαλούν αναπόφευκτα μια ολίσθηση σε ανοιχτή αντιπαράθεση, καταστρέφουν τις προϋποθέσεις για τη συνέχιση του ήδη αδιέξοδου διαλόγου των μερών.

Απαιτούμε από τη Δύναμη του Κοσσυφοπεδίου να εκπληρώσει την εντολή της σύμφωνα με την ΑΣΑΗ 1244 και να ηρεμήσει τους αχαλίνωτους ριζοσπάστες Αλβανούς Κοσσυφοπεδίου. Σας υπενθυμίζουμε ότι η διεθνής υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ είναι πλήρως υπεύθυνο για τη διασφάλιση της ειρήνης και της ασφάλειας στην επαρχία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος