Ρωσία: Ο Αλεξέι Ναβάλνι για όγδοη φορά στην απομόνωση για «παραβίαση της μορφής ένδυσης»

Array

Ο Ρώσος πολιτικός της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, που εκτίει ποινή στην αποικία κρατουμένων Νο 6 στην πόλη Μελέχοβο στην περιοχή Βλαντίμιρ, εστάλη για όγδοη φορά στην απομόνωση όπου θα παραμείνει 11 μέρες. Την είδηση μετέδωσε το κανάλι Sirena στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, που έχουν δημιουργήσει οι υποστηρικτές του Ρώσου πολιτικού.

Ο λόγος που εστάλη αυτή την φορά στην απομόνωση είναι «η παραβίαση της μορφής ένδυσης».

Η εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου πολιτικού, Κίρα Γιαρμίς, ανακοίνωσε με τη σειρά της με ανάρτησή της στο Twitter ότι η παραβίαση από τον Ναβάλνι της μορφής ένδυσης συνίσταται στο ότι ήταν χωρίς το πάνω μέρος της στολής στις έξι το πρωί.

Οι λόγοι που μετέφεραν τις επτά προηγούμενες φορές τον Ναβάλνι στην απομόνωση, οι οποίες ξεκίνησαν τον Αύγουστο, ήταν ένα ξεκούμπωτο κουμπί, η άρνησή του να πλύνει τον φράχτη και ότι δεν έβαλε τα χέρια πίσω από την πλάτη του καθώς περπατούσε στον διάδρομο, επισημαίνει ο ιστότοπος Mediazona.

Όπως επισημαίνει το Sirean, η πληροφορία για την μεταφορά του Ναβάλνι για μια ακόμη φορά στην απομόνωση έγινε γνωστή κατά την διάρκεια της συνεδρίασης που είχε ως θέμα την νομιμότητα του σωματίου κρατουμένων «Promzona» (βιομηχανική ζώνη) που δημιούργησε ο Ρώσος πολιτικός.

«Εντιμότατοι, από την αξέχαστη πρώτη μας δίκη, μπαινοβγαίνω στην απομόνωση. Και μπορώ να μοιραστώ μαζί σας μια μοναδική πληροφορία για το ότι στην κυριολεξία πριν από 20 λεπτά ενώπιον του δικαστηρίου με έβαλαν και πάλι στην απομόνωση για 11 μέρες. Και είναι ακριβώς αυτό που περιγράφει πολύ καλά την κατάσταση, (τι συμβαίνει), όταν ο οποιοσδήποτε κρατούμενος χώνει την μύτη του εκεί που υπάρχουν τα χρήματα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Σωφρονιστικών Ιδρυμάτων (FSNI), η διαφθορά της FSIN, οι διάφορες δουλίτσες, επιχειρηματικά σχήματα» δήλωσε ο Ναβάλνι.

Την προηγούμενη μέρα η σύζυγός του Γιούλια ανακοίνωσε ότι σταμάτησαν να δίνουν στον σύζυγό της τις επιστολές της.

Στο μήνυμά της, η σύζυγός του Γιούλια ανέφερε ότι αυτό που μπορεί να κάνει είναι να στέλνει τις επιστολές της μέσω των δικηγόρων. «Φανταστείτε λοιπόν, πως κοροϊδεύουν τους άλλους κρατούμενους, που δεν έχουν καν δικηγόρους. Αν λοιπόν δεν αρέσεις στον διευθυντή των φυλακών Φόμιν για παράδειγμα, μπορεί να υπαινιχθεί ότι δεν πρέπει να σου δίνουν τις επιστολές. Σου λένε πως δεν σου γράφουν και τέλος, πώς μπορείς να το ελέγξεις αυτό;», έγραψε η σύζυγος του Αλεξέι Ναβάλνι.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Novaya Gazeta.Europe, Svoboda.org

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος