Ρωσία: Διευκρινήσεις από το Ερεβάν ζήτησε η Μόσχα για τη συμμετοχή σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ

Η Μόσχα ζήτησε από το Ερεβάν διευκρινίσεις σχετικά με τη συμμετοχή της Αρμενίας σε κοινές ασκήσεις με το ΝΑΤΟ, δήλωσε την Τετάρτη η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Ζητήσαμε επίσημες διευκρινίσεις από τους Αρμένιους εταίρους σχετικά με τη συμμετοχή τους στις ασκήσεις του ΝΑΤΟ. Θα καθορίσουμε την αντίδρασή μας αφού λάβουμε απάντηση» – είπε ο Ρώσος διπλωμάτης.

Όπως δήλωσε η Ζαχάροβα, η Βορειοατλαντική Συμμαχία συνεχίζει την πρακτική της ενεργού εμπλοκής χωρών εταίρων στους ελιγμούς της και επιδιώκει να αναδιαμορφώσει τα αμυντικά συγκροτήματα αυτών των κρατών, προκειμένου να αποκτήσει μοχλούς επιρροής στις διαδικασίες εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής τους.

 «Πρώτα από όλα, αυτό αναφέρεται φυσικά στον μετασοβιετικό χώρο, που για το ΝΑΤΟ είναι πραγματικό πεδίο γεωπολιτικής αντιπαράθεσης με τη Ρωσία. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους προσπαθούν να δυσφημήσουν τη συνεργασία των χωρών της περιοχής με τη χώρα μας, παρασύροντάς τες σε διάφορες μορφές συνεργασίας, οι οποίες είναι ξεκάθαρα αντιρωσικές, για να μην πω, μερικές φορές ρωσοφοβικές», δήλωσε η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ  της Ρωσίας.

«Τέτοιες ενέργειες του ΝΑΤΟ οδηγούν στην αποσταθεροποίηση της κατάστασης σε διάφορες περιοχές, στην αύξηση του δυναμικού σύγκρουσης και στη δημιουργία νέων γραμμών οριοθέτησης», κατέληξε η Ζαχάροβα.

Rador.ro

Μετάφραση Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος