Ρωσία: Ασκήσεις το Σάββατο με βαλλιστικούς πυραύλους παρουσία Πούτιν & Λουκασένκο

Με την κλιμάκωση της ρωσο-ουκρανικής κρίσης στην κορυφή της ατζέντας ο Ρώσος πρόεδρος υποδέχθηκε στο Κρεμλίνο τον Λευκορώσο ομόλογό του. Με έναν συμβολικό μήνυμα με δύο διαφορετικές αναγνώσεις, Βλαντίμιρ Πούτιν και Αλεξάντρ Λουκασένκο θα στείλουν το Σάββατο ένα κοινό μήνυμα στη Δύση. Ένα εικοσιτετράωρο πριν από την ολοκλήρωση των ασκήσεων της Ρωσίας, που ένα μέρος τους είναι κοινές με τη Λευκορωσία, οι δύο ηγέτες θα παρακολουθήσουν μαζί άσκηση με πυραυλικά συστήματα τα οποία δύναται να φέρουν και πυρηνικές κεφαλές.

Το διπλό μήνυμα αυτής της άσκησης είναι πως από τη μια γίνεται στο τέλος των κοινών ασκήσεων και το δεύτερο είναι πως η στρατιωτική συνεργασία Ρωσίας-Λευκορωσίας μόλις ξεκινάει. Σε μια συνεργασία, που ενδέχεται στο προσεχές διάστημα να προσχωρήσει και το Καζκστάν.

Με την κατάσταση στο Ντονμπάς τις τελευταίες ώρες να είναι ήρεμη και την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων να συνεχίζεται κανονικά, ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ Ανατόλι Αντόνοφ, με αφορμή την αμφισβήτηση της Δύσης για την ύπαρξη γενοκτονίας της Ουκρανίας προς τους Ρώσους και ρωσόφωνους πολίτες του Ντονμπάς, σημείωσε πως η χρησιμοποίηση εκτοξευτών πυραύλων και ρουκετών εναντίνον πολιτών επειδή επιθυμούν να συνεχίσουν να ομιλούν τη ρωσική γλώσσα είναι ο ορισμός της γενοκτονίας.

Μάλιστα, θυμήθηκε και το έγκλημα των νεοναζί στην Οδησσό όταν έκαψαν ζωντούς 42 εργάτες του τοπικού συνδικάτου, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει γίνει ούτε μια σύλληψη.

Με μια παράμετρο της σύγκρουσης στην Ουκρανία η οποία έχει ελάχιστα φωτιστεί, τον πόλεμο ανάμεσα σε ορθοδόξους χριστιανούς, η προαναγγελία σήμερα πως σε λίγους μήνες θα υπάρξει συνάντηση ανάμεσα στον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλο και τον Παπά Φραγκίσκο μπορεί να μαρτυρά, πως ο εμφύλιος μπορεί να πλησιάζει στο τέλος, μιας και ως γνωστόν η εκκλησιαστική διπλωματία ανέκαθεν ήταν τουλάχιστον ένα βήμα μπροστά από την πολιτική.

Εν τω μεταξύ, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στην δημοσιότητα νέες εικόνες από στρατεύματα και βομβαρδιστικά Σουκχόι να επιστρέφουν από την Κριμαία στις βάσεις τους σε Νίζνι Νοβγκορόντ, Νταγκεστάν και Τσετσενία.

Ανταπόκριση από τη Μόσχα: Αχιλλέας Πατσούκας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος