Ρωσία: Ανήσυχος ο Πούτιν με τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων – 1,4 εκατ. πολίτες στα νοσοκομεία με Covid-19

Την έντονη ανησυχία του για την επιδημιολογική κατάσταση με τον κορονοϊό στη Ρωσία δεν έκρυψε ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Όπως δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος σήμερα Δευτέρα 1/11 “η επιδημιολογική κατάσταση της Ρωσίας παραμένει πολύ δύσκολη. Δεν υπήρξαν ποτέ τόσα κρούσματα COVID-19”.

Από την πλευρά του ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου ανέφερε στον πρόεδρο, τα μέτρα που λαμβάνονται στις ένοπλες δυνάμεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε ευρεία σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Μιχαήλ Μισούτσιν, την αναπληρώτρια πρωθυπουργό, αρμόδια για την Κοινωνική Πολιτική, Τατιάνα Γκολίκοβα και τον υπουργό Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο. Στην σύσκεψη αυτή διαπιστώθηκε, όπως δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος  πως “έχουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, καθώς καθημερινά καταγράφονται 40.000 κρούσματα” κάτι που ουδέποτε συνέβη στο παρελθόν”

Ο Β. Πούτιν υπογράμμισε παράλληλα, την ανάγκη να συνεχιστεί η προσπάθεια για την καταπολέμηση της COVID-19. Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, αυτή η προσπάθεια είναι κρίσιμη για όλους τους Ρώσους πολίτες καθώς και για τις ένοπλες δυνάμεις. «Για αυτούς, η αντίστοιχη προσπάθεια πρέπει να είναι διπλή και τριπλή”.

“Είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι οι στρατιώτες είναι σε καλό δρόμο και παραμένουν υγιείς. Από αυτό εξαρτάται η μαχητική ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων. Ως εκ τούτου, σας ζητώ να συνεχίσετε αυτό το έργο” επεσήμανε.

Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε διαταγή στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας να συνεχίσει να υποστηρίζει τις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης για την αντιμετώπιση της πανδημίας. “Ίσως, θα πρέπει να μεταφέρετε πόρους του κατασκευαστικού σας τομέα σε αυτό. Εφόσον υπάρχει ανάγκη να συνεχιστούν οι εργασίες για την κατασκευή προκατασκευασμένων ιατρικών εγκαταστάσεων”, ζήτησε.

Ρωσία: Ανήσυχος ο Πούτιν με τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων – 1,4 εκατ. πολίτες στα νοσοκομεία με Covid-19
(AP Photo/Alexander Zemlianichenko)

1,4 εκατομμύρια Ρώσοι στα νοσοκομεία με Covid-19

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση και στα νοσοκομεία της Ρωσίας. Όπως ανέφερε ο Ρώσος υπουργός Υγείας μέχρι σήμερα το πρωί σχεδόν 1,4 εκατομμύριο πολίτες νοσηλεύονταν. Συγκεκριμένα μέχρι και αυτή την στιγμή 1,376.000 εκατομμύρια ασθενείς με κορoνοϊό βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση. Σύμφωνα με το Ρώσο υπουργό Υγείας, το τελευταίο εικοσιτετράωρο ο αριθμός εισαγωγών μειώθηκε κατά 3600 κάτι που οφείλεται στις υποχρεωτικές αργίες που έχουν επιβληθεί σχεδόν σε ολόκληρη τη Ρωσία.

Ανταπόκριση-Μόσχα: Αχιλλέας Πατσούκας

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος