Ρωσία: Αναβάθμιση ενόπλων δυνάμεων και βολές προς τη Δύση

Μια σειρά από νέα κέντρα στρατιωτικής εκπαίδευσης, θα δημιουργηθούν σε άλλες επτά ρωσικές περιοχές, δήλωσε την Τετάρτη ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

«Μαζί με τις περιφερειακές αρχές και τα πανεπιστήμια. άμεσαmέχουμε επεξεργαστεί τη δυνατότητα δημιουργίας ενός αριθμού νέων στρατιωτικών κέντρων εκπαίδευσης σε ολόκληρη τη χώρα. Ως αποτέλεσμα, ο αριθμός των σχολών της Ρωσικής Ομοσπονδίας με στρατιωτική εκπαίδευση στη διάθεση των σπουδαστών θα αυξηθεί από 45 έως 52. Σήμερα θα αποφασίσουμε για τη δημιουργία τους, αν, φυσικά, το θεωρήσουμε δυνατό ανάλογα με το επίπεδο ετοιμότητας», ανέφερε ο Σόιγκου σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, υπενθύμισε ότι στο μήνυμά του προς την Ομοσπονδιακή Συνέλευση, ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν,  τόνισε τη σημασία της ανάπτυξης της στρατιωτικής εκπαίδευσης τόσο στη βάση των στρατιωτικών πανεπιστημίων όσο και στη βάση των στρατιωτικών κέντρων εκπαίδευσης.

«Στο πλαίσιο υλοποίησης των σχετικών οδηγιών του Ρώσου προέδρου, το Υπουργείο Άμυνας, μαζί με το Υπουργείο Επιστημών και Ανώτατης Εκπαίδευσης, καθώς και η κοινότητα των πρυτάνεων, πραγματοποίησαν μεγάλης κλίμακας συνέδριο στις 30 Απριλίου. Ως αποτέλεσμ αυτού ήταν η έγκριση μας δήλωσης  καθώς και η έγκριση ενός χρονοδιαγραμματος, τα οποία αποτέλεσαν τη βάση για την περαιτέρω εργασία μας προς αυτή την κατεύθυνση”.

Την ίδια στιγμή, ο ρώσος Υπουργός Άμυνας, έστειλε μηνύματα στο ΝΑΤΟ και τη Δύση ευρύτερα.

Η αυξανόμενη δραστηριότητα του ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα υπαγορεύει την ανάγκη διατήρησης της πολεμικής ετοιμότητας των πυρηνικών δυνάμεων, την αύξησης των δυνατοτήτων των μη πυρηνικών αποτρεπτικών δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένου του εξοπλισμού μας με όπλα ακριβείας και αποτελεσματικά μέσα καταστροφής, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

«Η δύσκολη στρατιωτικοπολιτική κατάσταση στον κόσμο και η αυξημένη δραστηριότητα των χωρών του ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα υπαγορεύουν την ανάγκη για περαιτέρω ποιοτική ανάπτυξη των ενόπλων δυνάμεων», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας στην συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του στρατιωτικού τμήματος Τετάρτη.

Μεταξύ των προτεραιοτήτων για την ανάπτυξη των Ενόπλων Δυνάμεων, ανέφερε «την αύξηση της μαχητικής αποτελεσματικότητάς τους, τη διατήρηση της ετοιμότητας μάχης των πυρηνικών δυνάμεων και την ενίσχυση των δυνατοτήτων μη πυρηνικών αποτρεπτικών δυνάμεων».

«Σήμερα θα ακούσουμε πώς επιλύονται αυτά τα καθήκοντα όσον αφορά τον εξοπλισμό με όπλα υψηλής ακρίβειας, αποτελεσματικά μέσα καταστροφής, σύγχρονα όπλα και εξοπλισμό», είπε ο Σόιγκου.

Ο κορονοϊός και οι αυξανόμενες τιμές των πρώτων υλών δεν ματαίωσαν τα σχέδια για τον εξοπλισμό του στρατού και του ναυτικού με τα τελευταία μοντέλα στρατιωτικού εξοπλισμού, δήλωσε.

«Παρά τους περιορισμούς λόγω του κορονοϊού, την άνοδο των τιμών σε πρώτες ύλες και υλικά, καταφέραμε να επιτύχουμε τους προγραμματισμένους δείκτες για την ανάπτυξη οπλικών συστημάτων για το στρατό και το ναυτικό. 2 εκατομμύρια τεμάχια εξοπλισμού και εξοπλισμού υποστήριξης, καθώς και περίπου 600 χιλιάδες πυρομαχικά και όπλα», δήλωσε ο Σόιγκου σε συνεδρίαση του συμβουλίου του υπουργείου Άμυνας την Τετάρτη.

Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας, Μόσχα

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ