Ρώμη – G20: Διμερής συνάντηση Draghi-Erdogan

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Πριν από λίγο τελείωσε η πολυαναμενόμενη συνάντηση μεταξύ του Mario Draghi και του Tayyip Erdogan, η οποία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στις 2μμ ώρα Ιταλίας και που τελικά ξεκίνησε δύο ώρες αργότερα. 

Όπως μεταφέρει το Γραφείο Τύπου του Ιταλού Πρωθυπουργού, η συζήτηση των δύο Ηγετών επικεντρώθηκε στις παγκόσμιες προκλήσεις που έλαβαν μέρος κατά τη διάρκεια της Ιταλικής προεδρίας της G20, καθώς και στη διμερή εταιρική σχέση και τις ευκαιρίες για περαιτέρω ενίσχυσή της. 

Οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, η Αφγανική κρίση και η σταθερότητα στη Μεσόγειο βρέθηκαν επίσης στο επίκεντρο της συζήτησης με την εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων, με ιδιαίτερη προσοχή στις εξελίξεις της ενδολιβυκής πολιτικής διαδικασίας.

Πρόκειται περί μιας συνάντησης που επικέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον, πόσο μάλλον ύστερα από την διπλωματική κρίση που είχε ξεσπάσει τον Απρίλιο, όταν ο Draghi αποκάλεσε τον Τούρκο Πρόεδρο “δικτάτορα”, στη συνέχεια του sofagate μεταξύ του Προέδρου Erdogan και της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κομισιόν κας Ursula von der Leyen

Να σημειώσουμε πως σήμερα το πρωί, στην πρώτη συνάντηση, προηγήθηκε μια χειραψία στα πλαίσια του καλωσορίσματος των Ηγετών, ενώ σήμερα το απόγευμα υπήρξε και συνάντηση μεταξύ του Προέδρου Erdogan και της Προέδρου κας von der Leyen. Δύο χειραψίες που ενδεχομένως να τοποθέτησαν τη λέξη “τέλος” στην ευρύτερη διπλωματική κρίση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος